Els comuns estenen la mà al govern, però el vigilaran perquè no perdi de vista les prioritats

18/06/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns Ramon Gutiérrez, Aina Balada i Inés Luna, membres del Grup Motor de Sant Cugat en Comú, van  comparèixer en roda de premsa per celebrar la conformació d’un govern d’esquerres a Sant Cugat i per anunciar que col·laboraran des de fora perquè no es perdin les prioritats de l’emergència climàtica, l’habitatge o la municipalització de l’aigua.

santcugat-encomu-nou-govern
Foto de l’ajuntament de Núria Gibert, Ramon Gutiérrez, Mireia Ingla i Pere Soler després del ple d’investidura

En aquest sentit, Ramon Gutiérrez va explicar que els Comuns estan oberts a col·laborar amb el nou equip de govern. “Tenim l’experiència, les propostes i compartim al detall els acords del pacte de govern, l’única actitud possible per part nostre és la de fer-los-ho fàcil”. En aquest sentit, l’exregidor va explicar que l’objectiu dels Comuns en política no és el d’ocupar cadires sinó el de millorar les condicions materials de la gent, i per això s’ofereixen a acompanyar el nou equip de govern.

Publicitat

“Som conscients que estem fora de l’ajuntament, no ens toca governar, però aquest govern necessitarà també crítica constructiva des de l’esquerra, que els faci millorar i no perdre de vista les prioritats” va dir Gutiérrez, que va assenyalar l’emergència climàtica, l’habitatge o la municipalització de l’aigua com els principals elements de pressió pels Comuns al nou govern.

A banda d’això, a la roda de premsa es va dir que els Comuns santcugatencs celebren que després de 32 anys s’hagi fet possible un govern d’esquerres format per ERC, PSC i CUP. Alhora van explicar que els hauria agradat poder donar suport des de dins un govern d’esquerres al consistori, però que estaran donant-hi suport des de fora amb els mitjans al seu abast.

Segons Aina Balada, “el dissabte va ser un dia històric per la ciutat”, on es va fer possible un acord amb la perspectiva de fer política municipal, que és el que li correspon de fer a un ajuntament i no basant-ho en altres eixos.

Publicitat

Per la seva banda, Inés Luna, va valorar el funcionament del Ple, i va lamentar els aldarulls i va expressar tristesa per l’actuació de persones i grups que no van deixar que la sessió es desenvolupés amb normalitat. “El nostre sistema és imperfecte, però els crits i els insults no ajuden a millorar-lo”.

Sant Cugat en Comú, hereu del PSUC i ICV-EUiA, és la primera vegada en quaranta anys que es queda sense representació en el ple.

Feu un comentari