Els col·lectius feministes del Vallès convoquen una manifestació el 25N a Sant Cugat(17/11/2021 – Redacció)  

El proper 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, diferents col·lectius feministes del Vallès Occidental, entre ells el col·lectiu santcugatenc Hora Bruixa, han convocat una manifestació pels carrers de Sant Cugat per condemnar l’augment de les violències masclistes.

D’aquesta manera les feministes vallesanes començaran la manifestació a les 19.30h a la plaça Lluís Millet. Al final de la manifestació es durà a terme una performance en la qual participaran dones de diferents col·lectius i entitats de Sant Cugat. A la vegada s’ha convocat un taller d’autodefensa feminista el 26 de novembre a les 18h a la Casa de Cultura.

Cartell de la manifestació

Enguany, les feministes centren la diada a denunciar la violència institucional que pateixen les dones. És a dir, la violència directa o per omissió que exerceixen les institucions i que provoca que “les víctimes que demanen ajuda quedin desprotegides”, expliquen des d’Hora Bruixa. A més asseguren que són freqüents els processos judicials en els quals és revictimitza a les dones que han patit agressions masclistes, així com la denegació d’ordres de protecció o la retirada de la custòdia dels infants.

Publicitat


Un dels casos més recents i crus d’aquesta violència que denuncien les feministes és la mort d’Antonella Orihuela, que va intentar posar denúncia als Mossos d’Esquadra fins a quatre vegades, sense èxit, i el 30 de juliol la seva parella la va assassinar.

Pel que fa a l’ajuntament, ha organitzat una sèrie d’actes, unes 25 activitats, sota el lema “Volem viure lliures de violències sexuals!”. Com a principal novetat el consistori ha impulsat les jornades “Les violències sexuals. Una mirada multidisciplinar” que es faran el 22 i 23 de novembre a La Unió Santcugatenca.

D’altra banda, i com és habitual, l’acte institucional i la lectura de manifest tindrà lloc a la plaça de la Vila el mateix dia 25 de novembre.