Els aplaudiments als sanitaris i la música des dels balcons, algunes de les iniciatives ciutadanes destacades de la crisi del coronavirus17/03/2020 – REDACCIÓ /

A les 8 del vespre molts santcugatencs aplaudeixen, confinats a casa seva,  als metges, sanitaris i voluntaris per agrair l’atenció als infectats per coronavirus. Un dels vídeos d’aquesta iniciativa espontània el va compartir aquest diumenge Lourdes Llorente, Tinent d’alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris de l’ajuntament de Sant Cugat.


A més, des d’aquest diumenge la Parròquia de Sant Pere d’Octavià repica les campanes del Monestir a les vuit del vespre per mostrar la gratitud de tota la comunitat i sumar-se, d’aquesta manera, als aplaudiments de tota la ciutadania.

Publicitat

La iniciativa d’aplaudir als sanitaris és espontània i d’abast català i va néixer el dissabte a la nit.

repic-campanes-monestir-coronavirus
Fotografia d’arxiu de l’Ajuntament del campanar del Monestir de Sant Cugat

Música en directe des dels balcons de Sant Cugat

Per altra banda, a la ciutat també hem pogut veure aquests dies de confinament algunes mostres de la iniciativa que estan duent a terme alguns ciutadans dins de la campanya “queda’t a casa” que han volgut animar als seus veïns oferint petites peces de música en directe des dels seus balcons.

A aquesta proposta s’ha afegit el tenor santcugatenc Marc Sala, que va organitzar un petit concert improvisat a la seva comunitat de veïns.

Una iniciativa que va sorgir a Itàlia fa uns dies i que s’ha adoptat ràpidament al nostre territori.

Deixa un comentari