El vídeo del Ple d’investidura de Mireia Ingla, la nova alcaldessa de Sant Cugat

17/06/2019 – REDACCIÓ /

El passat 15 de juny va tenir lloc el ple de Constitució de l’Ajuntament de Sant Cugat de la legislatura 2019-2023 on la candidata d’ERC-MÉS, Mireia Ingla, va ser proclamada nova alcaldessa de la ciutat amb els vots favorables del seu partit, el PSC i la CUP.

Publicitat

El Ple va començar amb puntualitat a una Sala de Plens plena de gom a gom. La secretària municipal va obrir la sessió i va internar llegir l’acta de la Junta electoral amb els resultats de les darreres eleccions entre els crits del públic assistent. La secretària va cridar a la calma i va interrompre el seu discurs en diverses ocasions entre crits a favor i en contra dels diferents partits. Un fet inèdit als últims anys de democràcia municipal.

Una part del públic no va acceptar que la llista més votada, Junts per Sant Cugat, amb nou regidors, es quedés fora del govern. I que el pacte dels tres partits d’esquerra, inclogués als socialistes. Un acord d’esquerres, que es va anunciar el dia abans de constituir el ple i que trencava amb 32 anys de govern convergent a Sant Cugat.

Publicitat

A continuació es va constituir la mesa amb els regidor de més i menys edat, Joan Puigdomenech i Alba Gordó.

Desprès que Alba Gordó jurés el seu càrrec, Aldo Ciprian de Ciutadans va intervenir per què constès en acta la seva protesta.

Un cop constituïda la mesa, els nous regidors van jurar i prometre el seus càrrecs per ordre alfabètic.

A continuació, els portaveus dels grups municipals electes van presentar els seus candidats a l’alcaldia.

Els tres candidats a l’alcaldia propossats van ser Aldo Ciprian per Ciutadans, Carmela Fortuny per Junts per Sant Cugat i Mireia Ingla per Esquerra Republicana, que va ser proposada pel seu partit i també pels socialistes i la CUP.

A continuació es va produir l’escrutini. Un a un els regidors van dipositar el seu vot nominal en una urna. A l’Ajuntament de Sant Cugat la majoria per a ser nomenat alcalde és de 13 dels 25 regidors i si no s’arriba a aquesta xifra o més, el candidat de la llista més votada hauria estat alcalde. En aquest cas, Carmela Fortuny, que hagués revalidat la seva alcaldia. Però no hi van haver sorpreses i l’acord de les forces d’esquerra es va confirmar. Tot i no ser la llista més votada, la candidata d’Esquerra Republicana va obtenir la majoria absoluta del plenari amb 13 dels 25 regidors que el conformen.

Mireia Ingla va rebre el bastó d’alcaldessa de mans del regidor de més edat, tal com estipula el protocol de l’ajuntament santcugatenc. Les darreres vegades en què una nova alcaldessa havia pres possessió del seu càrrec ho va fer del seu predecessor. Carmela Fortuny va rebre la vara de mans de Mercè Conesa i ella l’havia rebut a la seva vegada de mans d’en Lluís Recoder. En els dos casos ho van fer a mitja legislatura, sense passar per les urnes i sense haver de complir el protocol del ple de constitució d’un nou Ajuntament.

La nova alcaldessa va ocupar l’espai de la presidència del ple i va donar pas als discursos d’inici de mandat dels portaveus dels cinc partits amb representació al ple. La primera va ser Núria Gibert, per la CUP, i de nou va haver d’interrompre el seu discurs en diverses ocasions per les faltes de respecte per part del públic assistent.

Carmela Fortuny, portaveu del primer grup de l’oposició, va poder fer el seu discurs sense rebre cap interrupció.

Després dels discursos dels portaveus, Mireia Ingla es va dirigir a tots els santcugatencs amb el seu primer discurs com a nova alcaldessa de Sant Cugat.

El discurs de Mireia Ingla va posar punt i final a un ple de Constitució de l’Ajuntament de més de dues hores i marcat pels crits i les interrupcions de part del públic. Un ple que tanca una etapa de 32 anys de governs convergents a la ciutat.

Mireia Ingla és des d’aquest dissabte la tercera alcaldessa de la democràcia moderna i també és la tercera vegada que Sant Cugat té un alcalde d’ERC. Abans ho havien estat Roc Codó i Magí Bartralot.

Pots veure en aquests dos vídeos el ple de constitució de Constitució de l’Ajuntament de la legislatura 2019-2023.

Feu un comentari