El TSJC obliga l’Ajuntament a pagar 1.500 euros per la pancarta a favor dels presos independentistes

(19/11/2021 – Redacció)  

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per l’Ajuntament després de la denúncia del grup municipal de Ciutadans que demanava retirar de la façana d’aquest edifici públic la pancarta a favor dels presos independentistes, un regal de l’ANC. El tribunal obliga el consistori a pagar 1.500 euros més 2.000 euros que el govern local s’ha gastat en despeses de representació, és a dir, d’advocats.

Per Aldo Ciprian, portaveu de Cs Sant Cugat, això representa una “alegria” per la formació i en roda de premsa ha volgut recordar que aquest procés judicial va començar fa 3 anys. El juliol d’aquest any es va notificar un auto judicial del TSJC que ja obligava a l’equip de govern a retirar la pancarta i des de Cs es van demanar mesures cautelars. Va ser llavors quan es va procedir a treure la pancarta.

Publicitat

Els regidors de Ciutadans, Sergio Blázquez i Aldo Ciprian, amb la sentència

A més Ciutadans Sant Cugat demana que sigui la mateixa alcaldessa Mireia Ingla qui assumeixi aquest pagament i no sigui “pagat per tots els ciutadans perquè l’error ha estat de l’alcaldessa“. A la vegada la formació taronja està valorant portar aquest cas al Tribunal de Comptes.

Ara l’Ajuntament té 30 dies per recórrer aquesta sentència, ja que aquesta no és ferma. En cas de recórrer, haurà de ser el Tribunal Suprem qui dicti sentència. Per Cs el millor seria que l’equip de govern no seguís aquesta batalla judicial.

pancarta presos polítics
Pancarta a favor dels presos independentistes a la façana de l’Ajuntament. Imatge d’arxiu

Ciutadans Sant Cugat va denunciar l’any 2018 a l’Ajuntament tenir la pancarta a favor dels presos independentistes a la façana del consistori. Argumentaven que es vulnerava el principi de neutralitat de l’administració. Ara, amb aquesta sentència del TSJC el grup municipal diu que ha guanyat tota la ciutadania.

Publicitat

Reacció del govern local

Ni l’alcaldessa Mireia Ingla ni els altres membres del govern s’han pronunciat. El que sí que ha confirmat l’ajuntament és que interposarà un recurs de cassació.