El tripartit d’esquerres, més a prop a Sant Cugat

14/06/2019 – REDACCIÓ /

Per primer cop en 32 anys els resultats de les municipals permeten que hi hagi un canvi a Sant Cugat i que governi un tripartit d’esquerres. Junts Per Sant Cugat va guanyar les eleccions amb 9 regidors, però els 6 regidors d’ERC-MES, els 4 dels PSC-CP i els 3 de la CUP-PC arriben als 13 regidors necessaris per consumar l’alternativa de govern i fer de Mireia Ingla la nova alcaldessa de Sant Cugat.

Des de l’endemà de les eleccions del 26 de maig totes les formacions decisives en la configuració del nou govern de la ciutat (Junts Per Sant Cugat, ERC, PSC i CUP) s’han posat a fer feina de despatxos per mirar de teixir un acord d’investidura.

Publicitat

Ens aquests dies l’alcaldable de Junts Per Sant Cugat, Carmela Fortuny, s’ha reunit amb Mireia Ingla per arribar a un acord de govern amb ERC, tal i com va deixar clar al debat de TV Sant Cugat quan va dir que la seva prioritat és una aliança amb ERC.

 

Publicitat

La candidata d’ERC, Mireia Ingla, va declarar en una entrevista postelectoral a TV Sant Cugat que està parlant amb totes les forces municipals i que deixarà la decisió final a l’assamblea del partit.

La número 2 de la CUP, Lourdes Llorente, en una altra entrevista al nostre plató, es va mostrar favorable a un canvi de govern i va anunciar que consultarien amb les bases del partit la política de pactes que haurien de seguir.

Segons ha pogut saber TV Sant Cugat, els militants d’ERC i la CUP han avalat ja un pacte amb el PSC per construir un govern alternatiu als heureus de CiU.

Tots els focus estan ara posats en Mireia Ingla, que haurà de decidir si fa cas a les bases i lidera el primer govern d’esquerres a Sant Cugat dels últims 30 anys o prioritza un govern en clau nacional.

A favor d’aquesta darrera posició s’han posicionat en les darreres hores amb força Adic Sant Cugat i l‘ANC. En els dos comunicats difosos a les xarxes socials i als mitjans de comunicació locals ambdues organitzacions es posicionen a favor d’un pacte en clau independentista entre Junts Per Sant Cugat i  ERC.

Encara no hi ha res decidit, però la remor que es palpa en l’ambient és que el canvi de govern està una mica més a prop que ahir. El proper dissabte en sortirem de dubtes en el ple d’investidura que s’ha convocat a les 12 del migdia.

Feu un comentari