El tribut metropolità pujarà un 3% l’any que ve27/10/2021 – Redacció

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat provisionalment l’ordenança fiscal del tribut metropolità (TM) per als 36 municipis pertanyents a l’AMB, entre ells Sant Cugat, i que entrarà en vigor l’any que ve. D’aquesta manera hi haurà un augment en les quotes del tribut metropolità  d’un 3%, sempre que no hi hagi hagut alteracions del valor cadastral dels immobles en alguna actualització recent.

El vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, ha declarat que “és una actualització necessària”, i que “l’increment real sobre la població és mínim, en molts casos de poc més d’un euro l’any”. A la vegada Balmón ha afegit que l’AMB bonifica una part important del pagament d’aquest impost i que un 11 % de la població està exempta del pagament, i de la resta, en bonifiquem entre el 50 % i el 60 % de l’import. És més, l’AMB recapta 131 milions d’euros l’any, en comptes dels 340 milions que podria recaptar si no hi haguessin bonificacions.

Aquest impost s’estableix per finançar la prestació dels serveis metropolitans tant en l’àmbit de la mobilitat com en el de l’espai públic i les infraestructures, el tractament de residus i el cicle de l’aigua, i per impulsar polítiques d’ocupació estable i d’habitatge assequible, entre d’altres.

A la vegada també s’ha aprovat un augment de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR),  i que tindrà un augment mitjà del 3 %. Aquesta taxa es paga a través del rebut de l’aigua i és gestionada per l’AMB. 

Publicitat
.


.
.