El transport públic arriba al barri de Sol i Aire amb el sistema de bus a demanda

(19/02/2022 – Redacció)   

El transport públic urbà de Sant Cugat arriba des d’aquesta setmana al barri de Sol i Aire, ubicat a prop de la carretera de la Rabassada i a l’entorn del Parc de Collserola.

La connexió és possible a través de la línia de transport públic a demanda del barri de Les Planes (línia Can Cortés – Can Borrull). Aquesta línia, que funciona des del 2019 i que ara incorpora una nova parada a Sol i Aire, té connexió amb l’estació de FGC de Les Planes i amb la línia L5.

Publicitat

Primer dia del bus a demanda a Sol i Aire Foto: Lali Puig

Com funciona el servei?

La nova parada al barri de Sol i Aire s’ha habilitat a la confluència de l’Avinguda del Llac amb el carrer Font Rica. El servei a demanda funciona de 7 a 21 h els dies laborables de dilluns a divendres i cal sol·licitar-lo amb 10-20 minuts d’antelació trucant al 672 04 03 75 o a través de l’App SHOTL. Els títols de transport vàlids són tots els habituals corresponents als títols propis de Sant Cugat i els integrats al sistema tarifari de l’ATM.

Mobilitat i seguretat viària a Sol i Aire

Publicitat

Recentment també s’ha implementat al barri la limitació de velocitat màxima dels vehicles a 20km/h per millorar la seguretat viària. En aquest sentit, i amb la voluntat de reforçar el compliment d’aquesta limitació, s’ha instal·lat un radar pedagògic a l’avinguda del Llac que adverteix de la velocitat a l’accés al barri. El radar no té una finalitat sancionadora sinó que té l’objectiu d’afavorir la reducció de la velocitat.

Bus a demanda a Sol i Aire Foto: Lali Puig

Consolidació del servei de transport a demanda

L’evolució dels usuaris de les tres línies de transport públic a demanda que hi ha a Sant Cugat mostren una clara consolidació d’aquest servei. Totes les línies han registrat un clar augment del nombre de viatgers –amb una davallada puntual l’any 2020 deguda al primer estat d’alarma- fins arribar als 37.681 viatgers l’any 2021.