El santcugatenc Lluís Calvo, Premi Carles Riba de poesia

13/12/2019 – Josep Lluís Silva/

Lluís Calvo ha rebut aquest divendres en la 69a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural, el 61è Premi Carles Riba de poesia per “L’espai profund”. Un guardó dotat amb 3.000 euros. L’edició d’enguany s’ha celebrat al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

lluis-calvo-premi-carles-riba
Lluís Calvo, durant el discurs a la Nit de Santa Llúcia a Santa Coloma de Gramenet

Calvo ha explicat que buscava “el poema concís amb imatges molt potents amb finals que han de deixar sense respiració”.  “Com a temes”, ha desgranat, “hi ha llibertat, l’amor, el pas del temps, la trinitat entre el somni, la divinitat i la terra, així com l’espiritualitat”.

Publicitat

La col·lecció “Els Llibres de l’Óssa menor”, d’Edicions Proa publicarà el llibre el febrer del 2020.

A banda d’aquest premi, s’ha entregat el Premi Sant Jordi de novel·la, el Mercè Rodoreda de contes i narracions, el Premi Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies i el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat que Jordi Cuixart no pugui encapçalar els premis per tercer any consecutiu i que la festa estigui marcada per “l’excepcionalitat per la repressió de l’Estat”. “Avui farà 788 nits tancat en una cel·la. Com la resta de presos, per defensar els drets humans i l’autodeterminació i en Jordi per ser president d’aquesta entitat cultural”. Mauri ha assegurat que “malgrat els voldrien submisos i amb el cap cot”, no es poden permetre “recular en cap aspecte”.

Publicitat

premiats-nitsantallucia

Els guanyadors de la 69a Nit de Santa Llúcia, Toni Mata, David Nel·lo, Carlota Gurt, Lluís Prats i Lluís Calvo, amb el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, al Pati Llimona de Barcelona, el 13 de desembre del 2019

Feu un comentari