El santcugatenc detingut per l’assassinat en sèrie de persones sensesostre passa a disposició judicial

30/04/2020 – REDACCIÓ /

El santcugatenc detingut per la mort violenta d’almenys tres persones sense llar a Barcelona durant el confinament passarà aquest dijous a disposició del jutjat de Rubí, que instrueix la causa. L’home té 35 anys, és de nacionalitat brasilera i havia estat detingut a Saragossa per un delicte patrimonial. La detenció es va produir al districte de les Planes gràcies a l’avís d’un ciutadà al 112. La investigació està sota secret de sumari i ara els investigadors se centren en saber “què hi ha darrere d’aquesta persona i l’activitat criminal“. Una de les incògnites a resoldre és si està relacionat amb una quarta mort d’un sense llar a principis del confinament.

La caravana on vivia el detingut es troba aparcada a les Planes

Els Mossos d’Esquadra van detenir a l’home a la 1:26 de la matinada del dimarts 28 d’abril a les Planes, Sant Cugat. El detingut vivia en una caravana a les Planes, aparcada al carrer Molí.

Publicitat

El presumpte assassí té 35 anys i nacionalitat brasilera. A la policia li consta un delicte contra el patrimoni a Saragossa. Segons han informat els Mossos, el detingut utilitzava contra les víctimes una violència desmesurada i gratuïta. La investigació segueix oberta i sota secret de sumari.

La caravana ha quedat precintada pels Mossos i està aparcada al costat d’un bosc de les Planes.

No es descarta que pateixi alguna “dificultat mental”

Els Mossos han ressaltat la importància de la implicació ciutadania, ja que ha estat gràcies a l’avís rebut al 112 per part d’una persona “que veu el fet criminal” que els Mossos han pogut materialitzar la detenció . L’arrestat respon a les preguntes que li fan però té un discurs “una mica incoherenti no descarten que pugui tenir alguna dificultat mental.

Quatre morts de persones sense llar

En les últimes setmanes s’han registrat quatre morts de persones sense llar a l’Eixample de la ciutat condal. En la primera mort, els fets van tenir lloc la nit del 18 al 19 de març, a les portes d’un supermercat i els Mossos ja van detenir una altra persona. Aquest homicidi encara està per resoldre i els agents investiguen si pot estar relacionat amb l’últim arrestat.

El segon homicidi va ser el 16 d’abril, al barri del Fort Pienc, aquest cop de dia, i el tercer va ser al carrer Casp, 48 hores més tard i de matinada, el 18 d’abril. L’últim i quart homicidi es va produir la matinada del dimarts 28 d’abril.


1 comentari a “El santcugatenc detingut per l’assassinat en sèrie de persones sensesostre passa a disposició judicial”

Feu un comentari