El Sant Cugat F.C. ret homenatge als 50 anys del seu primer equip femení amb un col·loqui

02/11/2021 – Redacció

La Federació Catalana de Futbol va organitzar el 1971 un primer torneig oficial femení amb clubs de tota Catalunya. Entre els 17 clubs pioners que hi van participar ara fa ja més de 50 anys hi havia un equip del club santcugatenc. Per aquest motiu des del Sant Cugat FC s’estan celebrant aquest any una sèrie d’actes d’homenatge a les pioneres d’aquest primer equip femení. Un d’ells ha estat el col·loqui que va tenir lloc a la Casa de Cultura que va comptar amb la presència de moltes de les jugadores d’aquest primer equip femení, de representants de l’Ajuntament i també de jugadores dels actuals equips femenins del club.

L’alcaldessa i membres del govern juntament amb directius del Sant Cugat FC

Durant el col·loqui es van projectar imatges històriques d’aquell primer equip i també de la història de l’esport femení que es van aprofitar per a fer un repàs de la lluita de les dones per a ser reconegudes en el món de l’esport. Com va fer-ho, per exemple, l’atleta Kathrine Switzer a la Marató de Boston el 1967.

Publicitat

Primeres jugadores del Sant Cugat FC

Actualment, el Sant Cugat FC compta amb set equips femenins que sumen prop de 130 jugadores, que el posicionen com el desè club de Catalunya amb més llicències femenines.

Publicitat