El PSC demana aturar el concurs de licitació de publicitat

11/03/2019 – REDACCIÓ /

El grup municipal del PSC ha demanat a l’Ajuntament la retirada del contracte de publicitat i l’elaboració d’un nou concurs on hi hagi una garantia legal i es garanteixin les oportunitats per tothom.

concurs-publicitat-tot

Publicitat

El portaveu de l’executiva José Gallardo ha declarat a través d’un comunicat que “aquesta iniciativa política la compartim amb la majoria de grups del consistori perquè creiem que el contracte de publicitat no s’ha fet correctament, per tant el govern hauria de rectificar i abandonar la idea de la seva continuïtat tal i com està plantejat”.

El PSC ha afegit a més que des de la formació han treballat en teixir una iniciativa política conjunta per tal d’aturar i replantejar el procés de licitació del concurs de comunicació de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Gallardo ha comentat a més que “cal refer la situació, hi ha errades en la contractació reconegudes per la secretaria general i que hauria de fer repensar a l’equip de govern de tirar enrere i replantejar el concurs per ajustar-ho a les necessitats reals i obrint-lo perquè altres mitjans poguessin ofertar amb condicions d’igualtat”.

Publicitat

“A hores d’ara l’equip de govern no ha justificat el perquè necessiten un format DinA5, ni perquè ha de ser d’una tirada superior als 16.000 exemplars setmanals”

L’objectiu del PSC és “no només posar l’accent sobre l’error i les formes de com s’ha presentat la licitació”, sinó també de “quina és la intencionalitat de fer-ho en aquest moment i de forma poc transparent”. Tot i així, el candidat Pere Soler va demanar aclariments a la comissió informativa sobre la justificació del format demanat i de la tirada sol·licitada. “A hores d’ara l’equip de govern no ha justificat el perquè necessiten un format DinA5, ni perquè ha de ser d’una tirada superior als 16.000 exemplars setmanals, i més tenint present que a Sant Cugat hi ha més de 30.000 habitatges i més de 90.000 persones”.

El PSC recorda en el comunicat que la revista SOM Sant Cugat, que realitzada pel propi Ajuntament, té una tirada superior i un format diferent, i que els santcugatencs s’informen per diferents mitjans el que es podria deduir que el format elegit no arriba a tothom. Dit això, els socialistes també creuen convenient en la possibilitat de plantejar un contracte amb lots corresponent als diferents formats o canals de comunicació que avui dia poden operar sobre la informació de Sant Cugat i a la vegada “no hagués generat sospites sobre la intencionalitat de la contractació”.

Per altra banda José Gallardo apunta també que “estem farts que el nom de Sant Cugat vagi associat de nou a una mala praxi o que es torni a posar sota sospita alguna gestió per no voler rectificar a temps, si prosperen els recursos presentats es tornarà a qüestionar el procediment i tornarem als titulars dels informatius havent-ho pogut evitar, no passa res per rectificar encara hi som a temps”.

La darrera setmana el candidat del PSC, Pere Soler, va dir a  TV Sant Cugat que l’ajuntament no va informar als grups municipals sobre la creació del concurs de licitació de publicitat i va titllar el fet de “falta de transparència”.

Feu un comentari