El PSC defensa el pacte de govern com un “compromís amb la governabilitat de la ciutat”26/06/2019 – Josep Lluís Silva/

Després de la investidura de Mireia Ingla com alcaldessa de Sant Cugat amb el suport del PSC, d’ERC i de la CUP, fruit de l’acord de govern assolit entre aquestes tres formacions polítiques i a poques hores que es faci pública la configuració del nou govern de la ciutat, els socialistes han emès un comunicat per reafirmar el “compromís amb la governabilitat de la ciutat i l’efecte positiu de deixar enrere 32 anys de l’hegemonia dels governs convergents i post convergents”.

Sobre els contactes amb les diferents forces polítiques

Han explicat a més que després de les eleccions del 26 de maig els socialistes van realitzar contactes amb totes les forces polítiques per “explorar quines possibilitats hi havia de conformar govern, amb el resultat inicial que Junts per Sant Cugat no comptava amb nosaltres, que Ciudadanos no s’obria a negociar res” i “que tant ERC-MES com CUP-PC estaven disposats a parlar sobre una possible entesa. A partir d aquí es van accelerar les negociacions i la demanda de l’executiva local i de l’assemblea apuntaven cap un acord d’esquerres”.

Però, a mesura que s’anava acostant la data de la investidura (15 de juny) els socialistes han dit que “Junts  per Sant Cugat anava virant i canviant de postura. Asseguren que la formació liderada per l’exalcaldessa Carmela Fortuny va passar del “no en vull saber res, a donar suport indirecte” als socialistes. Volien que entrés “al govern d’amagat” “amb l’oferiment de càrrecs i d’altres qüestions” “sense parlar de programa”.

Els socialitstes han afirmat que “la proposta de Junts per Sant Cugat no va gaudir del reconeixement donada l’experiència
anterior assolida amb el pacte del PDECat el 2017”.  I afegeixen que “aquesta possibilitat però va ser descartada quasi quasi des del primer moment per a la poca fiabilitat i la feblesa que es mostrava en la negociació”.  “En aquest sentit des del PSC no es
va entendre aquest doble discurs de voler impedir un acord d’esquerres no sobiranista mentre s intentava un pacte amb el mateixos per responsabilitat”.

Publicitat


Sobre l’acord amb dues forces independentistes

Han volgut recalcar també que “l’acord amb dues forces independentistes no ha estat fàcil”, però asseguren que “ha estat la militància del PSC de Sant Cugat que així ho va decidir”. “Malgrat tenir sèries discrepàncies en polítiques i estratègies no referides al municipi, els i les socialistes han valorat molt positivament fer aquest pas endavant i teixir una acord ampli de govern i de mandat pels propers quatre anys trencant motlles i creant els escenaris suficients perquè aquest tiri endavant.”

I han afegit que l’executiva local vol agrair “l’extrema generositat de la seva militància així com de la resta de partits i membres que formaran part del govern i la facilitat en què s’ha pogut treballar, conscients de les controvèrsies que s’aixecarien amb
aquesta entesa.”

Sobre l’acord de govern

Els socialistes han considerat que “aquest acord compta amb el suport de més de 20.000 vots a la nostra ciutat, que són tots els vots obtinguts per les candidatures de progrés, totes elles i cadascuna amb els seus matisos, però també aquest pacte representa el 42% dels votants de la ciutat, de 13 regidors, de vuit dones i cinc homes, que conformen el 55% d aquest consistori.

Han volgut destacar que “l’acord aconseguit amb ERC i CUP ha estat programàtic, sense tenir present fins a l’elaboració del document final de quina seria la repartició de les responsabilitats polítiques en un possible govern, fet que ha donat coherència, complicitat i llum amb la voluntat d’assolir projectes per a la millora de la qualitat de vida del municipi, dels seus barris i de la seva gent”.

Han conclòs el comunicat amb els nou beneficis que suposa aquest pacte per als socialistes:

  1. Materialitzar el suport dels votants progressistes a les passades eleccions municipals, fent la lectura de necessitat de canvi a la ciutat.
  2. Constatar la continuïtat i projecció del projecte del PSC a la ciutat i la seva vocació d’influir per a realitzar polítiques públiques des del govern.
  3. Accentuar encara més el tret municipalista del PSC i l interès per les accions de caire municipal donant coherència al discurs de responsabilitat des del govern.
  4. Establir noves sinergies conjuntes amb altres forces progressistes de la ciutat deixant de banda aspectes de política nacional i/o estatal que poguessin influenciar en la paràlisi de la governabilitat i de la gestió de la ciutat.
  5. Implementar i acordar actuacions derivades del programa electoral d una manera transversal amb la co-responsabilitat de les tres organitzacions polítiques.
  6. Treballar amb responsabilitat i amb la mirada posada en Sant Cugat, perquè tota la ciutadania es senti representada en el nou govern, sense excloure a ningú i afavorint les famílies i les persones amb un índex de vulnerabilitat important.
  7. Donar resposta i solucions a la ciutadania, escoltar i evitar les confrontacions i potenciant la convivència i la cohesió social, i amb la voluntat de preservar els edificis i l’espai públic amb la neutralitat necessària per a que tothom se senti acollit a la seva pròpia ciutat.
  8. Establir mecanismes per tal d’abordar els problemes més importants per a la ciutadania com és l’emergència habitacional, la mobilitat sostenible, la seguretat necessària i les polítiques d’ocupació reals i efectives.
  9. Aquest acord va a favor de la ciutat, dels serveis públics i de la seva qualitat, i neix amb la voluntat d’equilibrar els serveis públics i de qualitat, així com potenciar allò que funciona.

Els socialistes han expressat també en el comunicat que han estat “honestos en tot moment de la negociació, informant dels contactes realitzats i han “constatat que existien més dificultats del què representava pels protagonistes que no pas pel cos de l’acord, i tenint present que s’han tingut sobre la taula una altra proposta per formar govern”.

Deixa un comentari