El PSC-CP vol garantir la continuïtat dels centres especials de treball

15/03/2019 – REDACCIÓ /

El grup local del PSC presentarà una moció al proper ple municipal per a potenciar els centres especials de treball d’economia social i cooperativa arrelats al territori. Centres que apostin per la plena inclusió laboral i social de les persones amb discapacitat com el Taller Jeroni  de Moragas o l’empresa Gelim de Sant Cugat.

Publicitat

Al maig ja es va aprovar una moció institucional en aquest sentit però ara, amb l’increment del salari mínim decretat per Govern estatal, l’augment de la massa salarial dels centres especials de treball pot fer insostenible la seva viabilitat. Fins i tot, tenint en compte, que el 50% d’aquests sous estan finançats per institucions públiques.

Per aquest motiu la moció demana instar al govern de l’estat què augmenti els recursos necessaris per garantir l’increment del salari i també a la Generalitat per a que “incrementi notablement i amb celeritat els recursos propis destinats a aquests centres” i a la vegada faci efectius “els endarreriments de l’any 2018 que té amb el sector de la discapacitat i dels Centres Especials de Treball.

Publicitat

Feu un comentari