El PSC condemna les pintades als centres d’estètica durant el 8M

(18/03/2022 – Redacció)  

El PSC ha condemnat en roda de premsa les pintades realitzades pel Comitè8M als centres d’estètica durant la manifestació del 8 de març. La socialista i tinenta d’alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha alertat que es tracta d’un sector ja molt castigat per la crisi i regentat en un 90% per dones. Vila també ha assegurat que aquest tipus d’accions no representen la lluita feminista.

Publicitat

La Plataforma d’Esteticistes de Catalunya ha enviat aquesta setmana una carta a l’alcaldessa Mireia Ingla demanant que condemni les pintades als centres d’estètica que es van produir durant la jornada del 8 de març.

Carta de la Plataforma d’Esteticistes de Catalunya enviada a l’alcaldessa

Durant la vaga convocada pel Dia de la Dona l’organització, el Comitè 8M, es van detenir davant d’alguns centres d’estètica per a fer palesa la “pressió estètica” que s’exerceix sobre les dones i es van produir pintades denunciant la situació.

Per la seva part el Comitè 8M considera que amb aquesta acció es vol “assenyalar la problemàtica que reforça una imposició del sistema patriarcal“. Segons han explicat a TV Sant Cugat, en cap cas volien assenyalar les usuàries dels centres d’estètica ni atacar les treballadores sinó les empreses que “estan reforçant la pressió estètica sobre les dones i s’estan lucrant“.

Publicitat

L’alcaldessa Mireia Ingla encara no s’ha pronunciat.