El pont de Can Vernet continuarà tancat mentre no s’executin les obres de rehabilitació

(25/02/2022 – Redacció)   

El pont de can Vernet, un aqüeducte medieval situat al carrer de la Mina, continua tancat després que el mes de maig es produïssin uns despreniments. Ara l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per rehabilitar el pont.

Tot i que inicialment estava previst fer una reparació puntual, finalment caldrà fer una actuació sobre tota l’estructura d’aquesta construcció i un arranjament dels elements metàl·lics que hi ha al damunt.

Publicitat

El consistori ja ha encarregat el projecte de rehabilitació encara que no hi ha una data aproximada sobre l’inici de les obres ja que el pont de can Vernet és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i, per tant, els processos per fer-hi una actuació són més lents.

Publicitat

El que sí que s’ha iniciat és l’estudi geotècnic i els treballs per fer un aixecament en 3D del pont per avançar en la redacció del projecte. Una vegada aprovat, l’Ajuntament licitarà les obres per fer les reparacions pertinents i així poder reobrir el pont a la ciutadania.

El pont continuarà tancat per motius de seguretat mentre no s’executin aquestes obres. Tot i això l’Ajuntament té previst instal·lar una bastida que pugui utilitzar-se de passera provisional quan es portin a terme les obres de rehabilitació.

D’altra banda, l’Ajuntament col·locarà uns rètols informatius per explicar els detalls de la rehabilitació i també s’aprofitarà per difondre el pont de can Vernet com a element destacat del patrimoni de la ciutat.