El ple es posiciona al costat de les famílies vulnerables que deuen diners a Endesa

17/09/2019 – Josep Lluís Silva/

Aquest dilluns es va celebrar el ple del mes de setembre i l’Ajuntament va fer una declaració institucional per donar suport a les famílies vulnerables que deuen diners a Endesa que va comptar amb l’abstenció de Ciutadans. A més, es va aprovar una moció i es van refusar les tres mocions de l’oposició.

ple-santcugat-setembre-2019

Publicitat

Fotografia de l’Ajuntament del ple del mes de setembre.

Declaració institucional a favor de les famílies vulnerables

El ple va fer una declaració institucional en suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament de llum i gas d’Endesa a les famílies amb deute.

Una moció aprovada

A més, els grups municipals de Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC-CP i CUP-PC van aprovar una moció per donar suport a l’anul·lació de l’ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials amb els Mossos d’Esquadra. Ciutadans en va votar en contra.

Carmela Fortuny refusa els diners de l’ajuntament per cobrar de la Diputació

La regidora de Junts Per Sant Cugat, Carmela Fortuny, va renunciar al cobrament dels drets econòmics com a membre electe d’aquesta corporació local. D’aquesta manera, podrà cobrar els 6.690,91 euros bruts mensuals que li corresponen com a vicepresidenta segona de la Diputació.

Publicitat

Tres mocions rebutjades

L’equip de govern va rebutjar una moció de Junts per Sant Cugat per aprovar una ordenança per a regular la implantació de pals i rases a l’espai públic atenent a criteris de salut pública i accessibilitat.

Va desestimar també una altra moció del mateix partit per a l’accés a un lloguer de preu assequible a Sant Cugat, i instar al govern de la Generalitat de Catalunya a regular els preus en els contractes d’arrendament d’habitatge.

A més, els grups municipals que formen part de l’equip de govern van tombar una moció de Ciutadans per al desplegament immediat d’una auditoria externa sobre els procediments de contractació de l’ajuntament i factures pagades sense cobertura legal investigats per la fiscalia.

Torn de participació ciutadana

En el torn de participació ciutadana Xavier Palet, coordinador de l’ANC a Sant Cugat, va preguntar per la resposta que donarà l’equip de govern a la sentència dels polítics empresonats. I Mireia Ingla va respondre dient que governaran els propers quatre anys per la ciutat, tot i que encara no s’han posat d’acord sobre la resposta que donaran.  El veí Josep Arcas va insistir també en aquesta qüestió.

Per la seva banda, la veïna Yolanda Rodríguez, va criticar el funcionament de Serveis Socials quan es demana una solució sobre el tema de l’habitatge, ja que, segons ella l’única resposta que donen és que marxis fora de la ciutat. Rodríguez és una veïna molt coneguda que ja fa dos anys que protesta despullada reclamant un habitatge a un preu digne.

A més, Maria Àngels Quadres va demanar més seguretat a la Plaça Lluís Millet i la senyora Palacios va preguntar per la normativa de les terrasses.

Gabriel Jover, representant de l’AFA de l’Escola La Mirada, va mostrar la seva queixa per la falta d’espai i va dir que se’ls va prometre un nou edifici per al 2019 que no ha arribat. La regidora d’educació, Pilar Gorina, li va dir que aquesta escola és una prioritat per al nou govern i que tan bon punt es liciti el projecte es farà saber.

Podeu consultar el ple íntegre en aquest vídeo de l’Ajuntament.

Feu un comentari