El ple debatrà si posar una nova pancarta a la façana de l’Ajuntament a favor dels presos independentistes, tot i les diferents condemnes

(18/03/2022 – Redacció)  

En el ple de març, que se celebra el dilluns 21, una de les mocions que es debatrà serà la presentada per Junts per Sant Cugat per col·locar una nova pancarta a favor de l’amnistia dels presos independentistes a la façana de l’Ajuntament. Es tracta d’una petició de diferents entitats que denuncien “la repressió de l’estat espanyol” i asseguren “que hi ha més de 3.300 persones amb causes obertes“. Aquesta moció previsiblement tindrà el suport d’ERC, CUP i Junts i, per tant, tirarà endavant.

Moció que presentarà Junts per Sant Cugat al ple de març

Sobre aquesta qüestió, el PSC ha alertat que no es pot permetre que cap recurs públic es destini a missatges partidistes i ha recordat que el consistori ha de representar a tots els ciutadans.

Publicitat

Per tant, els socialistes votaran en contra d’aquesta moció. Per Pere Soler, portaveu del PSC Sant Cugat: “És temps de gestionar el present i mirar el futur, el passat recent ja sabem que no ens aporta res de positiu. S’espera de nosaltres solucions i no que aportem més problemes, és hora de passar full i garantir la neutralitat de les institucions que són de totes i tots“.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar el novembre de l’any passat el recurs d’apel·lació presentat per l’Ajuntament després de la denúncia del grup municipal de Ciutadans que va obligar a retirar de la façana d’aquest edifici públic la pancarta a favor dels presos independentistes, que havia estat regal de l’ANC.

Publicitat

Per tant, el tribunal condemnava al consistori a pagar 1.500 euros, tot això sumat als 2.000 euros que el govern local s’ha gastat en despeses de representació, és a dir, d’advocats. Una sentència que l’Ajuntament ha recorregut al Suprem. Per Aldo Cipirian, portaveu de Cs a Sant Cugat, aquesta acció representa una pèrdua de diners dels ciutadans i assegura que “quasi tots els advocats saben que el Suprem no donarà la raó al govern“.

pancarta presos polítics
Pancarta a favor dels presos independentistes a la façana de l’Ajuntament. La pancarta va ser retirada a l’estiu Imatge d’arxiu

Sobre la moció de Junts, Ciprian considera que és un debat que no toca després de les sentències dictaminades als tribunals.

El ple de març se celebrarà aquest dilluns 21 de març a partir de les 16h i es podrà seguir per Televisió Sant Cugat.