El ple de Sant Cugat, contra Violència de gènere, a favor dels drets dels infants i amb les víctimes dels aiguats

19/11/2019 – 2019 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns el ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat cinc mocions institucionals, d’entre les quals destaquen les adhesions del consistori al Manifest 25N del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones; al Manifest pels drets dels infants i els adolescents i en suport a les víctimes de les fortes pluges del mes d’octubre.

A més, tots els partits polítics amb representació al ple de Sant Cugat han aprovat dues mocions de Ciutadans. Una referent a la igualtat de drets entre les parelles de fet i els matrimonis pel què fa a l’accés a la pensió de viudetat i una altra que vol reconèixer les persones afectades per la malaltia de la celiaquia.

Per altra banda, el ple ha rebutjat una moció de Junts per Sant Cugat sobre el tribut metropolità. En aquesta moció el partit assegura que “el Tribut Metropolità manté intactes els profunds defectes que presenta la seva formulació i el redactat de l’ordenança que comporten una profunda inequitat en el seu impacte entre els contribuents.”

A banda de les mocions dels partits, el pla ha aprovat el canvi en el règim de dedicació de la Tinenta d’Alcalde de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, que passa del 60% de dedicació al 100%.

També s’han modificat les retribucions de l’equip de govern actual, que suposa un increment del 28,52% respecte a l’anterior equip de govern municipal.

Al ple també hem conegut que s’ha eliminat el càrrec del director de seguretat pública, que les obres de l’hipòdrom estan aturades i que s’ha fet un requeriment a l’empresa perquè les acabi, que la Festa de Cap d’Any l’organitzarà directament l’Ajuntament i que el consistori estudia implementar un ajut al petit comerç per pagar l’IBI i el Tribut metropolità, entre d’altres qüestions.

S’han nomenat també els representants de l’Ajuntament al Consell General del Consorci Local Ajuntament-La Unió SantCugatenca.

Representants de l’AFA La Mirada han protestat a les portes de l’Ajuntament de Sant Cugat. Unes queixes que han traslladat després al torn de participació ciutadana.

Feu un comentari