El Ple d’abril suspèn les llicències de pisos turístics durant un any

18/04/2019 – REDACCIÓ

Tots els grups municipals, a excepció del Partit Popular, Partit Socialista i Ciutadans que es van abstenir, van votar a favor d’una moció presentada per l’equip de govern en el ple d’abril per suspendre les llicències de pisos turístics durant un any.

suspensio-llicencies-pisos-turistics
Joan Puigdomènech, en la seva intervenció del ple d’abril

El tinent d’alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, va defensar aquesta mesura perquè en els darrers mesos i sobretot en el darrer trimestre d’aquest any hi ha hagut un augment de les sol·licituds d’aquest tipus de llicències. Només en el primer trimestre ja se n’han presentat 20. Una xifra que, segons fonts municipals, suposa un augment del 229% en comparació a tot el 2018.

Publicitat

A més, segons Puigdomènech, el consistori ha detectat la concentració de les sol·licituds en un mateix emplaçament i fins i tot en una mateixa escala de veïns.

El regidor del PSC, Pere Soler, va defensar la seva abstenció perquè creu que la suspensió no arriba en el millor moment, tenint en compte que entre el període electoral i les vacances d’estiu no hi haurà prou temps per estudiar el tema. A més, tampoc creu que els pisos turístics tinguin incidència directa en el preu del lloguer residencial.

Publicitat

Durant l’any que duri la suspensió, es vol estudiar la modificació puntual del Pla General Metropolità per regular el tema dels pisos turístics.

Pots veure les intervencions en el ple sobre la suspensió de la llicència de pisos turístics a partir del minut 37:32.

Feu un comentari