El Ple d’abril commemora els 40 anys d’ajuntaments democràtics

16/04/2019 – Josep Lluís Silva/

El Ple d’abril va commemorar ahir els 40 anys d’ajuntaments democràtics amb una declaració conjunta de tots els grups municipals.

ple municipal
Imatge d’arxiu del ple

D’aquesta vegada, els diferents partits van voler “celebrar aquesta fita històrica de construcció municipal i nacional on els ajuntaments han estat un baluard infranquejable de la democràcia al nostre país” i per posar en valor la institució treballa “amb ferma voluntat de servir als veïns i les veïnes des de la proximitat i oferint serveis propers amb vocació de resoldre les seves necessitats”.

Publicitat

Projecte “Apadrina un parc”

D’altra banda, el ple municipal celebrat ahir al vespre va aprovar una moció institucional per dur a terme el projecte “Apadrina un parc” que pretén involucrar les escoles en la conservació i millora dels parcs i jardins de la ciutat.

La moció proposa “recollir l’opinió de l’alumnat sobre l’estat dels parcs i jardins i conscienciar-lo de la seva cura” així com que el projecte “serveixi per a intervenir realment en la millora de l’entorn amb campanyes puntuals de plantació d’arbres o plantes”.

Consolidar l’ampliació del servei de Ferrocarrils

El Ple també va aprovar una altra moció institucional per consolidar l’ampliació del servei de Ferrocarrils de la Generalitat i l’ampliació de la freqüència de trens coincidint amb la Festa Major.

Publicitat

L’ampliació d’aquest servei es va iniciar l’any passat amb l’objectiu de “garantir la mobilitat en transport públic dels barris i districtes de la ciutat amb el nucli urbà i del municipi amb les ciutats de l’entorn” que també celebren en les mateixes dates les seves festes majors. L’èxit de la mesura, amb un elevat nombre de persones usuàries, fa que es demani a l’operador “que augmenti la freqüència d’un tren cada hora en el servei de la línia S1 (Terrassa) en horari nocturn coincidint amb les festes majors de Sant Cugat, Rubí i Terrassa”

Atenció a menors no acompanyats

D’altra banda, el ple també va aprovar una moció –amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció del grup de Ciutadans- de suport a la creació d’un programa que atengui adequadament els joves que migren sense referents adults.

La proposta vol donar suport al programa de mentoria de joves que migren sols de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, i alhora estudiar la manera d’implementar-ho amb garanties a Sant Cugat.

Amb la moció s’acorda la creació d’una taula de treball específica i “a que hi hagi un treball conjunt amb ajuntaments dels voltants i les entitats socials de les poblacions respectives perquè es busquin solucions coordinades a questa problemàtica i s’evitin possibles situacions d’emergència futures”.L’acord condemna així mateix els atacs xenòfobs provocats als centres de menors migrants sols de Canet i Castelldefels.

Rebuig a les escoles amb model d’educació diferenciada

El Ple ha rebutjat a més una moció del PP en defensa de les escoles que admeten a alumnes d’un únic sexe.  En concret, el Partit Popular volia rebutjar “l’atac del Parlament a l’educació diferenciada i en suport al dret dels pares a educar lliurement als seus fills”.

Aquesta moció només li van donar suport tres regidors del PDeCAT, un del PP i Ciutadans i un altre del regidor no adscrit Xavier Cortés.

Suspensió de les llicències a pisos turístics

En el Ple també es va decidir suspendre durant un any la concessió de llicències de pisos turístics. Durant el temps que duri la suspensió es redactarà una nova ordenança sobre aquesta qüestió.

Aquesta moció va tirar endavant amb l’aprovació de tots els grups a excepció de les abstencions del PSC, Ciutadans i PP.

Torn de participació ciutadana

L’audiència pública amb els ciutadans a Sant Cugat ha tingut dos temes principals: la ubicació de la Festa Major Alternativa (FMA) i la manca de recursos de les escoles municipals privades.

Respecte a les escoles privades, des de Fusió i Àula de So es critica que l’escola pública està fent competència deslleial.

Pel que fa a la Festa Major Alternativa, la comissió lamenta que no els garanteixin l’espai fins després de les eleccions.

Feu un comentari