Adolf celebra “40 anys de fidelitat al retrat”

(19/2/2024 – Redacció)

L’artista Adolf ha inaugurat una exposició on fa un recull dels seus 40 anys dedicats al món del retrat amb una 80 d’obres que es poden visitar a la sala d’actes de l’Ateneu Santcugatenc. A l’exposició, titulada “40 anys de fidelitat al retrat”, es pot veure el primer retrat que l’Adof va fer dels seus besavis, el 1984, al costat d’unes 80 obres més, la majoria bastant recents i moltes que no s’han exposat mai de reconeguts actors i cantants, com el d’Orson Welles pintat a l’oli sobre una llauna de pel·lícula cinematogràfica que s’ha triat com el cartell de l’exposició. 

Hi ha uns quants retrats fets expressament per a aquesta exposició, com la novetat dels mini-retrats en post-it (Anya, Kate Moss), el de Zhang Ziyi amb cal·ligrafia japonesa, Robert de Niro o Taylor Swift. Les temàtiques que treballa són principalment el retrat (n’ha fet més de 780), dividits en diferents àmbits temàtics: retrats literaris, retrats cinematogràfics, musicals, d’artistes visuals, de models, els “retrats d’Ariadna” (un retrat anual a la seva filla), les caricatures, els retrats per encàrrec, etc. A més a més, també ha dibuixat, pintat o gravat durant anys moltes façanes de cases antigues, portes, finestres i edificis emblemàtics.

Publicitat

L’artista
Adolf es dedica al dibuix, la pintura, el gravat, la il·lustració i moltes altres tècniques artístiques com els exlibris, els llibres d’artista, la poesia visual o els diorames artístics. Però també és professor d’art a Pou d’art des de fa 25 any.

La inauguració
L’acte d’inauguració va comptar amb música en directe i la presència d’un centenar de persones, entre elles el president de l’EMD de Valldoreix on resideix l’artista. L’exposició “40 anys de fidelitat al retrat” es pot visitar fins a l’11 de març a la sala d’actes de l’Ateneu Santcugatenc.

Publicitat