El Parc Central acollirà el monument en record de les víctimes de la Covid-19 de l’artista Gerard Vilardebó

(24/03/2022 – Redacció)  

Fa un any, l’Ajuntament va anunciar la seva intenció d’ubicar un monument d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 al Parc Central. Es va obrir un concurs públic adreçat als artistes de la ciutat per a rebre les seves propostes i ara s’ha seleccionat la proposta guanyadora.

Es tractarà d’una escultura construïda amb planxes d’acer en forma de semicilindres amb diferents alçades i amb il·luminació que permetrà recórrer el seu interior. Una proposta presentada per l’artista Gerard Vilardebó i que s’ubicarà al Parc Central, concretament a l’alçada del número 45 carrer Manel Farrés.

Publicitat
L’artista Gerard Vilardebó amb l’escultura guanyadora

Tot i que el concurs valorava positivament les propostes d’artistes nascuts o residents a Sant Cugat i també les propostes presentades per dones artistes, finalment el projecte guanyador ha estat el de l’artista de Vic Gerard Vilardebó. Una elecció que ha fet un comitè format per diversos representants del consistori i de diferents consells de la ciutat entre 6 propostes presentades.

L’escultura de planxes d’acer de Viladerbó vol ser un monument que abraci, doni suport i esperança al conjunt de santcugatencs i santcugatenques. És per això que l’artista ha volgut representar els sis consells de barri amb sis semicilindres, que s’abracen entre si i units dins d’una mateixa circumferència que simbolitza la ciutat que els engloba.

El pressupost total del projecte és de 18.128 €, dels quals 1.000 € corresponen al disseny del monument.

Publicitat