El P2 a les escoles bressol municipals serà gratuït i en les privades la Generalitat pagarà una part

(11/01/2022 – Redacció)  

La regidora d’Educació, Pilar Gorina, ha confirmat al programa la Contraportada de TV Sant Cugat que l’Ajuntament ja està treballant per fer possible la gratuïtat de P2 a les escoles bressol municipals de cara al pròxim curs 22-23. Es tracta una decisió presa pel govern de la Generalitat, però que afecta els consistoris perquè les escoles bressol públiques són municipals. D’aquesta manera les famílies que portin els seus fills a fer P2 a una escola bressol pública no hauran de pagar res.

Publicitat

Tot i la bona notícia per a moltes famílies de Sant Cugat, actualment no hi ha plaça pública per a tots els infants de 2 a 3 anys, ja que Sant Cugat tan sols disposa de 8 escoles bressol públiques. En cas de no obtenir una plaça pública, la Generalitat pagarà una part de la mensualitat a les privades, una xifra que encara no s’ha determinat, per així reduir el que paguen les famílies.

Gorina també ha explicat que en breu s‘obrirà un servei de criança familiar per infants que no van a l’escola bressol.

La Generalitat va anunciar el passat setembre que el curs 22-23 el P2 seria gratuït a les escoles bressol. El projecte de pressupost del Departament d’Educació per al 2022 inclou una partida de 90 MEUR per fer efectiva la gratuïtat del P2 a partir del curs vinent.

Publicitat