El nou govern renova el consell d’administració de Promusa i destitueix el gerent Lluís Hosta

25/09/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va complir 100 dies en el càrrec i va explicar tots els canvis que ha fet fins ara el nou equip de govern. Un dels canvis més notables és la reestructuració de Promusa que ha començat pel nomenament del nou consell d’administració el dilluns 16 de setembre. Aquests canvis impliquen també la destitució de Lluís Hosta, el gerent de l’entitat.

lluishosta-promusa
Fotografia d’arxiu de l’Ajuntament de Barcelona

La gestió de Lluís Hosta al capdavant de Promusa ha estat molt qüestionada en els darrers anys.

Publicitat

Implicat en el cas Teyco

El 28 d’agost del 2015 la Guàrdia Civil va entrar a l’edifici de l’Ajuntament de Sant Cugat i a la seu de Promusa per buscar l’expedient de l’adjudicació pública a l’empresa TEYCO d’unes obres a la Plaça Rabassaires de Volpelleres i la Pista de la Guinardera en el marc d’una operació anticorrupció.

Arran d’aquest incident el consistori va crear una comissió d’investigació, que el mes de novembre del 2016 va publicar les conclusions. Es va presentar en el ple d’aquest mes un document on es feia una crida a la junta general de Promusa per reprovar el seu gerent Lluís Hosta amb un procés de confiança dins el Consell d’Administració. La comissió va criticar la gestió d’Hosta en el procés d’adjudicació i per tenir “una actitud poc col·laborativa en la tramesa d’informació a la comissió”.

Tots els partits de l’oposició van votar sí a aquestes conclusions i CDC va emetre un vot particular per modificar-les. La reprovació a Lluís Hosta no es va fer efectiva i així ho van denunciar els partits de l’oposició l’abril del 2018.

Publicitat

Adjudicació d’un pis de Promusa al seu fill

L’altre gran afer que esquitxa la gestió de Lluís Hosta al capdavant de Promusa són les pressumptes irregularitats que van denunciar aquest mateix any els treballadors de l’ens públic, i que es va fer ressò el Partit Popular, a l’hora d’adjudicar un immoble de Promusa pel lloguer de joves als Jardins de la Penya Regalèssia entre els anys 2004 i 2005. Un dels pisos de lloguer es va adjudicar al seu fill.

El cas es va resoldre amb una nota informativa dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament emesa l’abril d’aquest any que explicava que no veien irregularitats en l’adjudicació d’un pis de Promusa. L’anterior equip de govern va afegir que els cas havia prescrit i que no se li podien exigir responsabilitats personals a la persona denunciada.

Ara, 100 dies després de prendre possessió Mireia Ingla com a alcaldessa, el nou equip de govern ha decidit renovar el consell d’administració de Promusa i substituïr el gerent per, en paraules de la pròpia Ingla, “utilitzar Promusa com una eina al servei de l’habitatge assequible”.

Podeu veure l’entrevista a Mireia Ingla d’aquest dilluns on explica que substituïran a Lluís Hosta i les declaracions de la mateixa alcaldessa sobre aquesta qüestió a la roda de premsa de balanç dels 100 dies.

Feu un comentari