El llibre “Catalunya industrial”, del santcugatenc Daniel Romaní, rep el Premi Especial de Patrimoni dels Premis Bonaplata 2021

(12/12/2021 – Redacció/)  

El llibre “Catalunya industrial”, del periodista santcugatenc Daniel Romaní, ha estat guardonat amb un dels Premis Especials de Patrimoni dels Premis Bonaplata 2021, que atorga l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya.

El santcugatenc Daniel Romaní durant la presentació d’un llibre de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El llibre recull els reportatges que van ser publicats al diari ARA sobre antigues fàbriques convertides en museu, repartides pel territori català, a través de la maquinària, dels productes que realitzaven, de converses amb extraballadors i directius, i dels mateixos edificis. Els reportatges donen a conèixer un munt de detalls que expliquen el procés d’industrialització a Catalunya, i els avenços en la ciència i la tècnica els darrers segles a Catalunya.

Publicitat

Els Premis Bonaplata tenen el propòsit de sensibilitzar l’opinió pública de la importància del patrimoni industrial. El nom dels premis vol recordar la fàbrica tèxtil i metal·lúrgica Bonaplata, símbol de l’inici de la industrialització catalana. Inaugurada l’any 1832, va ser la primera fàbrica accionada per una màquina de vapor anglesa. Va ser incendiada l’any 1835.

El santcugatenc Daniel Romaní, periodista i escriptor, ha publicat assaigs, novel·les i diverses obres per donar aconèixer el patrimoni català, entre les quals destaquen Monuments de Catalunya (2017), Tresors de Catalunya (2018), Catalunya industrial (2019), Castells de Catalunya (2020) i Cases amb història (2021). Treballa al diari Ara.

Publicitat