El jutge processa per agressió sexual el professor del Viaró i la Salle Bonanova denunciat per abusos a menors

03/11/2021 – Redacció/ACN

El jutjat de Barcelona que investiga un professor de la Salle Bonanova per suposats abusos sexuals a menors d’edat té previst processar-lo per agressió sexual amb l’agreujant de superioritat i parentiu, ja que era la parella sentimental de la seva mare, segons ha publicat ‘El Periódico’. Els fets, denunciats l’octubre de l’any passat, es remunten al 2010, quan el presumpte abusador, que aleshores tenia uns 37 anys, era professor de primària seu i, a més, l’entrenava al Club Esportiu Bonanova de futbol. Els abusos s’haurien perllongat dos anys, fins al 2012, quan el noi en tenia 14.

A més, l’home també va ser denunciat per un altre jove que hauria estat la seva víctima entre el 2004 i el 2005 quan era professor al col·legi Viaró de Sant Cugat, escola masculina de l’Opus Dei. L’home va ser mestre del Viaró entre el 2003 i el 2006, quan va ser acomiadat, sense que el centre conegués “cap fet denunciable”. No obstant això, aquests fets ja haurien prescrit.

Publicitat
Instal·lacions del Viaró

En el cas de Sant Cugat, el professor va començar a relacionar-se amb la mare del menor, que el convidava a casa seva i li permetia fer-li de cangur. El professor es va guanyar la confiança del menor i el convidava a casa seva. Allà, segons la versió del denunciant, s’estiraven al llit i el professor el tocava per tot el cos mentre es masturbava. Els abusos també s’haurien repetit durant dos anys, fins que en va fer 15, i en llocs com Romania, durant un viatge pagat pel professor, o una residència de la Salle, on l’home el va dur a passar uns dies. En aquell temps, el professor era mestre de primària al Viaró però ja feia de director esportiu a la Salle Bonanova.

La mare va parlar amb el tutor del noi, que li va preguntar si havia passat alguna cosa amb el professor, cosa que el jove va negar per vergonya.

El jutge basa la seva interlocutòria de processament pel fet que la versió del jove ha estat espontània, coherent i sostinguda. A més, segons ha avançat ‘El Periódico’, s’han trobat indicis que encara incriminarien més l’home. Es tracta d’un diari personal on el sospitós relatava trobades sexuals amb diversos menors, així com somnis i sentiments cap a ells. Hi anotava episodis ocorreguts abans dels fets denunciats amb altres alumnes i jugadors del Club Esportiu Bonanova d’entre 10 i 13 anys, en viatges que feien per Europa.

Publicitat