El Guillem, el menor santcugatenc detingut a Via Laietana el 18-O, es querella contra la Policia Nacional per maltractaments05/11/2019 – REDACCIÓ /

El jove que detenen en aquestes imatges és el Guillem, un santcugatenc de 16 anys que va ser detingut a Via Laietana el passat 18 d’octubre durant la jornada de Vaga General. Dues setmanes després dels fets, ha volgut comparèixer en roda de premsa per denunciar cops, insults i humiliacions per part de la Policia Nacional durant les 24 hores que va estar detingut. Una amiga de la família ha llegit el relat en primera persona que ell mateix ha redactat.

Davant aquests fets, el Guillem ha decidit interposar una querella per maltractaments, delictes contra la integritat i altres delictes, contra la Policia Nacional.

Els pares del Guillem van explicar com van viure la detenció del seu fill i van aprofitar la roda de premsa per mostrar-li el seu suport.

Publicitat

El Guillem ha estat acusat de desordres públics i atemptat contra l’autoritat i els advocats d’Alerta Solidària han asumit la seva defensa. Una organització que es defineix com antirepressiva de l’esquerra independentista. A més a més, a Sant Cugat també s’ha creat un grup de suport que ha volgut estar present a aquesta roda de premsa.

Deixa un comentari