El Gremi d’Editors preveu un Sant Jordi al juliol “amb moltes proteccions”

23/04/2020 – REDACCIÓ /ACN/

El president del Gremi d’Editors, Patrici Tixi, ha explicat que la diada alternativa de Sant Jordi prevista pel 23 de juliol tindrà “moltes mesures de protecció“. Distanciament social, mascaretes, buscar espais més amplis i més esponjats són mesures que estan sobre la taula i que “pactaran” amb les autoritats sanitàries per tal de convenir sobre la manera més adequada de celebrar el Dia del Llibre i la Rosa. “Serà diferent. No ens hem posat encara a dibuixar-ho, ho farem quan coneguem més a fons el pla de desconfinament“, ha detallat.

llibres-santcugat-santjordi
Santcugatencs remenant llibres per Sant Jordi

En definitiva, es treballarà per celebrar un Sant Jordi “el màxim que es pugui dins del que permetin les autoritats“. La predisposició del món del llibre hi és, però els mesos vinents “conviurem amb el coronavirus” i per tant el sector també haurà de buscar “respostes imaginatives“. La situació excepcional farà “complicat” acostar-se a les xifres de vendes habituals d’un Sant Jordi, però el sector “intentarà recuperar el màxim que pugui“. A més, ha assegurat que una diada com la de l’any passat “no la tindrem fins a l’any que ve“. El sector del llibre estima perdre entre el 30% i el 50% de la facturació anual.

Publicitat

L’aturada en mesos decisius com març i abril i la previsió d’una “nova normalitat” els mesos vinents fan que el sector del llibre calculi pèrdues aquest any de fins a la meitat de la seva facturació. No obstant això, les nombroses propostes del món del llibre estan deixant entreveure aspectes positius, al parer de Tixis, com la pujada “rellevant” de venda de llibres físics per comerç electrònic o l’increment de consum d’e-books en si mateix. “Això per a nosaltres és una dada molt optimista perquè reflecteix un gran interès pels llibres, malgrat que no puguis trepitjar el carrer i anar a la teva llibreria hi ha una necessitat del lector de continuar el contacte“, apunta el president del Gremi d’Editors i de la Cambra del Llibre.


Publicitat

Feu un comentari