El Gall del Carnaval ja regna a Sant Cugat i dona el tret de sortida a una setmana de disbauxa

(25/02/2022 – Redacció)   

D’aquesta manera el Gall del Monestir ha donat tret d’inici a una setmana de gresca i disbauxa amb el Carnaval santcugatenc, que s’allargarà fins al dimecres 2 de març.

Publicitat

El Carnaval ha començat a Sant Cugat el dijous gras amb el Ball dels Estirats a càrrec del cos de dansa de l’Esbart i del Grup Mediterrània i realitzat a la plaça de Sant Pere.

Ball dels estirats Foto: Lali Puig

Un cop acabat el ball ha estat el torn de la Crida del Gall al carrer Major amb els Músics Populars de la Crida del Gall que han mogut a la gent cap al Monestir. Allà el Gall ha baixat del cimbori i ha anat en processó cap a l’Ajuntament per prendre el poder a l’alcaldessa Mireia Ingla i proclamar l’inici del Carnaval a la ciutat.

Crida del Gall al carrer Major Foto: Lali Puig
El Gall al Monestir Foto: Lali Puig

Al balcó del consistori s’ha escenificat el canvi de poders. Mireia Ingla, l’alcaldessa de la ciutat ha entregat el bastó d’alcaldia al Gall de Carnaval i durant la propera setmana regnarà al llarg de set dies de festa i disbauxa.

Publicitat

Un cop assumides les regnes de la ciutat, el primer acte del Gall com a nou alcalde de Sant Cugat ha estat el pregó de Carnaval.

l’alcaldessa de la ciutat ha entregat el bastó d’alcaldia al Gall Foto: Lali Puig

Un cop finalitzat el pregó el Gall ha convidat a tots els assistents a la tradicional botifarra de dijous gras i cava. En total seran uns set dies de festa que finalitzaran el proper Dimecres de Cendra quan el gall torni els poders a l’alcaldessa i s’enterri la sardina.

El Gall ha convidat a tots els assistents a la tradicional botifarra de dijous gras i cava Foto: Lali Puig

TV Sant Cugat us oferirà dilluns el Ball de Gitanes i un ampli resum amb les millors imatges del Carnaval 2022