El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat dedica la 21a edició a les poetes i escalfa motors de cara a l’Any Ferrater

10/10/2021 – Redacció

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat dedicarà la seva 21a edició, que tindrà lloc entre el 13 d’octubre i el 7 de novembre, a la “potència abassegadora” d’una vintena de poetesses de l’actualitat. En total s’han programat una trentena d’actes presencials. En destaquen l’exposició ‘Les paraules de la Marta’, que servirà per celebrar el 80è aniversari de Marta Pessarrodona. La poeta santcugatenca intervindrà en diferents actes del certamen i recordarà, amb l’actriu Montse Guallar i la poeta Àngels Gregori, el recull ‘A favor meu, nostre’ en el 40è aniversari de la seva publicació. Un altre plat fort serà l’estrena del documental ‘El Paisatge sempre és interior’, de Toni Moreno, que commemora els 80 anys d’Antònia Vicens.

Imatge de la presentació del certamen aquest 6 d’octubre de 2021

A banda de Pessarrodona i Vicens, el festival comptarà amb la participación de poetes com Blanca Llum Vidal, Laia Malo, Meritxell Cucurella-Jorba, Laia Llobera, Anna Garcia Garay, Gemma Gorga, Núria Contreras, Cecília Navarro, Irene Gómez, Raquel Pena, Noa Noguerol, Silvie Rothkovic, Christelle Enguix, Xènia Dyakonova i Maria Callís.

Publicitat

El 21è Festival Nacional de Poesia s’inaugurarà el 13 d’octubre al Teatre-Auditori amb un espectacle commemoratiu del 90è aniversari del sufragi femení, amb tria de Lluïsa Julià, direcció del santcugatenc Jordi Bosch i amb la intervenció de les actrius Maife Gil, Victòria Pagès, Silvia Bel, Laura Aubert, Clara de Ramon i Elisabet Casanovas. Acompanyades musicalment per Gemma Humet i el cor de dones santcugatenc Aglepta, recitaran una selecció de 43 poetes modernes i contemporànies.

A les portes de l’Any Ferrater, que se celebrarà el 2022, coincidint amb el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort, el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat busca reivindicar la vigència de l’autor de ‘Les dones i els dies’. El certamen dedicarà a Ferrater un espectacle, un homenatge a càrrec de poetes nascuts després de 1972, un itinerari poètic per la ciutat on va viure els últims anys de la seva vida, un documental i diverses conferències i taules rodones.

La gran aposta serà l’estrena, el 21 d’octubre al Teatre-Auditori, de ‘Fil de memòria’, un espectacle protagonitzat per Pere Arquillué es torna a enfrontar a Ferrater per oferir un recital “de contrastos basat en una poètica de la claredat i el misteri, moral però no moralista”.

Publicitat


.