El Consell de l’Advocacia insta les administracions a implantar la vacuna anticonceptiva de senglars de la UAB

(05/12/2021 – Redacció/ACN)  

La Comissió de Dret Animal del Consell de l’Advocacia Catalana insta les administracions a implantar la vacuna anticonceptiva de senglars desenvolupada per la UAB per reduir-ne la població. Considera que la prova pilot implementada per la Facultat de Veterinària als municipis de Terrassa, Sant Cugat, Matadepera i Vacarisses, ha demostrat que el control de la fertilitat a través del vaccí ha estat un èxit entre les femelles i els mascles joves i que la seva esterilitat podria ser permanent. Això fa que sigui ja una alternativa viable als mètodes cruents de control de la població d’aquesta espècie, tot recordant que la utilització de mètodes ètics és una obligació de les administracions públiques.

Investigadors de la UAB injecten la vacuna anticonceptiva al primer senglar del Vallès que forma part del projecte de control de l’espècie en zones urbanes.

“L’experiència constata que l’eliminació dels individus d’una espècie no és un mètode efectiu de control de la població i acaba provocant a mig termini un increment de la mateixa”, ha manifestat el president de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell, Ignasi Puig Ventalló.

Publicitat