El concurs públic de licitació de la publicitat municipal continua endavant

08/03/2019 – REDACCIÓ /

Aquest divendres s’han obert les pliques dels candidats a la licitació del contracte de publicitat de l’ajuntament. Com era d’esperar només s’ha presentat un únic aspirant. Només hi havia un únic mitjà a la ciutat que pogués complir totes les condicions que exigia el concurs públic: premsa escrita, de periodicitat setmanal, gratuït i format Din A5.

Els tràmits de la licitació continuen endavant tot i les crítiques de tots els partits de l’oposició.

Publicitat

Totes les forces de l’oposició: CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUIA, PSC-CP,PP i els dos regidors no adscrits han preparat una moció d’urgència conjunta per instar a l’anul·lació de l’actual licitació i fer-ne una de nova. Des del 2016 que l’oposició en bloc no es posava d’acord per presentar una moció conjunta i els detalls es donaran a conèixer en els propers dies.

En paral·lel a aquesta moció conjunta, algunes forces polítiques també han realitzar altres accions de protesta. És el cas del Partit Popular que va presentar un recurs contra aquest procediment de licitació.

Publicitat

La CUP, que ha volgut estar present a l’acte d’obertura de les pliques, també ha comunicat a través d’una nota de premsa que les evidències de presumptes irregularitats en la licitació d’aquest concurs els feia plantejar la presentació d’un contenciós administratiu o d’altres accions judicials contra l’Ajuntament per a que s’investiguin aquests fets.

En el mateix sentit s’ha manifestat Esquerra Republicana-MES amb una nota de premsa on demana al govern local que faci una passa enrere amb la licitació ja que, segons ells, el contracte conté diversos errors, com el fet que hi hagi documentació on ja consta el nom de l’empresa suposadament adjudicatària, fet que no afavoreix una pluralitat i diversitat mediàtica a la ciutat.

Després que els grups de l’oposició reclamessin informació a l’equip de govern sobre la licitació, aquests van organitzar una comissió informativa a porta tancada per donar explicacions.

L’Ajuntament ha defensat la legalitat i transparència del procés d’adjudicació en una nota de premsa que va difondre aquests dimarts, on també va advertir que demanarà als serveis jurídics municipals un informe per si s’han d’iniciar accions judicials per informacions tendencioses publicades. Aquesta nota és tota la informació que l’ajuntament ha volgut comunicar als mitjans respecte d’aquest cas i no ha concedit cap entrevista a aquest mitjà per parlar del tema tot i la nostra insistència.

Feu un comentari