El Club Muntanyenc enceta quatre dies de Festa Major

28/06/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dijous el seguici i el pregó, que va dir el Club Muntanyenc, van marcar l’inici de la Festa Major de Sant Cugat, que s’allargarà fins al diumenge 30 de juny. Enguany més de 160 activitats conformen la “festa grossa” de la ciutat.

ClubMuntanyenc-FestaMajor
Foto de l’ajuntament des del balcó

El Club Muntanyenc, que aquest any ha complert el seu 75è aniversari, va ser l’encarregat de fer el pregó. La lectura va anar a càrrec d’Amalia Roig, coordinadora de la part Cultural del club i vicepresidenta; Clara Fernàndez, en representació dels joves i de la secció d’atletisme; i Nacho Gonzalvo, coordinador de la secció de Muntanya i sots-president del club.

Publicitat

Els pregoners van convidar a tots els santcugatencs i santcugatenques a la Festa Major: “A tot el poble i a la gent a la gresca convidem! El poble és la nostra estima i la vostra estima, la nostra veu i la vostra veu. El poble som tothom, el poble és tu i tu i tu”. També van posar en valor la transversalitat del club i la seva implicació en la ciutat: “En el Sant Cugat d’avui, aquí al carrer Sant Bertomeu, tenim la nostra seu. Bona tarda!, molt de gust! Passeu, passeu! Grans, petits i mitjans, de zero a cent anys. Dones i homes, muntanyencs i atletes, escaladors i poetes (…) L’important és Sant Cugat i el Muntanyenc implicat”.

El pregó també va tenir un emotiu record pels presos polítics, especialment pel santcugatenc Raül Romeva: “Als que hi sou, als que no hi sou. Raül Romeva, i tots… Ell, ben content estaria de poder participar i amb nosaltres compartir aquesta Festa Major!”

Publicitat

De la seva banda, l’alcaldessa Mireia Ingla va animar als santcugatencs i santcugatenques a participar de la Festa i va destacar els valors que encarnen el Club Muntanyenc: “una entitat que fa 75 anys que treballa per garantir la cohesió social d’aquesta ciutat fent que tothom se senti ciutadans de primera, els que han nascut aquí i els que han vingut a la ciutat fa poc”.

L’alcaldessa també va subratllar que “estem orgullosos de la nostra Festa Major. I el que més orgullosos ens fa sentir és que és el resultat del compromís de gairebé 100 entitats que organitzen moltíssimes activitats diferents en espais també molt diversos. Aquesta ciutat és el que és gràcies a les seves entitats, gràcies a la gent que hi viu i aquest és el tresor més gran que tenim i mai hem de deixar perdre”.

Finalment, Ingla va remarcar que “són dies, de felicitat, alegria i si cal disbauxa. Però tot això deixarà de ser una festa si alguna dona, ni que només sigui una, pateix alguna agressió masclista. Crec que aquests dies tenim l’oportunitat de demostrar a arreu que a Sant Cugat no tolerarem ni una sola agressió i que aquí la gent sabem gaudir respectant tothom. Així que recordeu que només un SÍ ÉS UN SÍ. Estic convençuda que ho podem fer”. Per acabar, l’alcaldessa també va demanar a la ciutadania anar en compte amb l’onada de calor i extremar les precaucions per evitar riscos amb el foc.

reivindicacio-presos-politics-Festa-Major
Acció reivindicativa a favor dels presos polítics després del pregó

Després de l’esclat de festa posterior al pregó va sonar l’Himne Nacional de Catalunya i els regidors de l’equip de govern d’ERC i la CUP i desenes de santcugatencs anònims van aixecar pancartes reivindicant la llibertat de Raül Romeva i la resta de presos polítics.

Ara la Festa Major continua amb més de 160 activitats, que ompliran de festa places i carrers de la ciutat, fins al diumenge 30 de juny.

Recordeu que podeu seguir l’actualitat de la Festa a TV Sant Cugat des del canal de la TDT o des de l’emissió en directe que oferim en aquest enllaç.

Feu un comentari