El CAR obrirà quan Sant Cugat passi a la fase 1

10/05/2020 – REDACCIÓ /

Quan el Govern espanyol va anunciar les diferents fases de desconfinament, el CAR de Sant Cugat es va posar a treballar per preparar l’obertura de les seves instal·lacions a esportistes becats amb un perfil d’alt nivell a partir del dilluns 11 de maig. No obstant això, com que de moment les ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona no entraran encara a la fase 1, haurà de posposar l’obertura del centre uns dies.

Segons ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el seu director, Ramon Terrassa, en la darrera setmana han dut a terme tots els treballs necessaris per reprendre l’activitat dilluns vinent. “Hem desinfectat el centre, hem escalfat l’aigua de les piscines i també la sanitària”, comenta Terrassa.

Publicitat

Però ha lamentat que si la fase 1 de desconfinament no arriba fins al 18 de maig, hauran de tornar a fer front a algunes d’aquestes despeses. Entén que la situació actual és complexa, però recorda que el CAR “no es pot activar en dues hores”. Així, demana a l’Estat que es pronunciï tan aviat com sigui possible per poder disposar de més marge de maniobra.

ramon-terrassa-carsantcugat-destacat
Fotografia d’arxiu de Ramon Terrassa, director del CAR Sant Cugat, en una entrevista a Televisió Sant Cugat

Reobertura parcial

Terrassa ha detallat que el protocol del CAR per a la fase 1 contempla el retorn de prop d’un centenar d’esportistes d’alt nivell, tant català com espanyol, becats al CAR i que es trobin “a la regió que es faci servir per delimitar la mobilitat”.

Aquesta represa de l’activitat es farà respectant les distàncies de seguretat i les limitacions d’aforament. Així, el centre ha previst diversos torns horaris perquè en cap cas coincideixin més d’una seixantena d’esportistes alhora. Terrassa ha recordat que el CAR disposa d’una superfície total de disset hectàrees.

Publicitat

Donades les limitacions de la fase 1, la residència i el menjador no s’obriran i la resta de serveis seguiran oferint-se de forma telemàtica. “Pels esportistes que vinguin al centre sí que hi haurà serveis mèdics per fer les revisions que calgui i atendre urgències”, ha detallat.

Feu un comentari