Site icon TV SantCugat.cat

El CAR de Sant Cugat reobrirà aquest dilluns a un terç de la seva capacitat

CAR Sant Cugat

17/05/2020 – REDACCIÓ /

El Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat reobrirà aquest dilluns les seves portes a un terç de la seva capacitat, complint les darreres mesures publicades pel Govern espanyol al BOE.

Fotografia d’arxiu del CAR de Sant Cugat.

El CAR ja preveia reprendre la seva activitat l’11 de maig amb mesures d’higiene i protecció reforçades, reduint els aforaments i establint diferents torns, un de matí i un de tarda. Però com que les seves instal·lacions es troben en una fase sanitària que encara no ha entrat en la fase 1, encara no ho tenia permès pel Govern espanyol.

Publicitat

Ara, però, l’executiu espanyol ha atès les demandes de la Generalitat i ha flexibilitzat algunes mesures, tot i la permanència de la regió sanitària de Barcelona a la zona 0 de desescalada. Amb aquesta nova ordre, tots els centres d’alt rendiment de l’estat espanyol, inclòs el CAR de Sant Cugat, podran obrir les seves portes a partir d’aquest dilluns 18 de maig.

Segons ha publicat l’agència de notícies EFE, a partir del dilluns 18 de maig tornaran als entrenaments un centenar d’esportistes, en lloc dels 300 que ho farien habitualment.

El centre té previst acollir els esportistes de més nivell confinats a la província de Barcelona de gairebé totes les disciplines, sent el grup més nombrós el dels esports aquàtics (waterpolo, artística i natació).

Publicitat

Noves condicions dels esportistes del CAR

Les sessions d’entrenament tindran una durada màxima de 2 hores i 30 minuts i les instal·lacions funcionaran sense servei de residència ni menjador ni vestidors.

Els esportistes que tornin a la feina passaran una revisió mèdica i respondran un qüestionari. Si mostren els símptomes de COVID-19, se’ls farà un test de coronavirus. En els accessos a les instal·lacions hauran de passar també un control de temperatura.

En el cas que un atleta del CAR donés positiu de coronavirus no podria entrar a les instal·lacions. Si donés positiu després d’estar al CAR, se l’hauria d’aïllar a ell i als esportistes amb els quals hagués compartit la sala d’entrenament.

Els entrenaments seran individuals per a garantir les distàncies de seguretat entre els atletes.

A les piscines, els nedadors també s’hauran d’exercitar de manera individual i, en el cas dels esports que utilitzin carrers, només hi podrà haver una persona. A tota la piscina només hi podrà haver el 30% de l’aforament. Després de cada entrenament, es desinfectarà la instal·lació.

D’altra banda, els esportistes tenen la prohibida la circulació pel centre i els desplaçaments entre instal·lacions hauran de fer-se amb guants i mascareta.

Tampoc podran dutxar-se ni canviar-se als vestuaris. Aquesta activitat l’hauran de fer a casa seva.

En el centre no hi haurà servei de fisioteràpia ni de psicologia. Per tant, els esportistes no es podran sotmetre a proves d’esforç, entre altres.

El CAR mantindrà algun dels serveis de manera virtual, com ho ha estat fent durant el tancament de les instal·lacions.

A banda dels esportistes, a les instal·lacions del CAR només hi haurà personal mèdic d’urgència i revisions i persones de manteniment.

Els entrenadors no hi podran accedir al centre com a norma general. Només ho podran fer en cas que sigui necessari i s’hauran d’acreditar adientment. En canvi, els menors que necessitin un acompanyant o persones amb discapacitat estan exemptes d’aquesta mesura.

Exit mobile version