El 21è Cros de Sant Cugat arriba el 10N i espera 4.000 atletes16/10/2019 – REDACCIÓ /

El Cros de Sant Cugat torna el proper 10 de novembre, el mateix dia que les eleccions generals, amb la seva 21ena edició. Al Parc de la Pollancreda s’hi concentraran al voltant de 4.000 atletes que disputaran 18 curses repartides en vuit categories.

cros-santcugatFotografia d’arxiu de l’Ajuntament del Cros de Sant Cugat

Les principals novetats de la cursa són aquestes: Per primer cop hi haurà premis per equips en la categoria popular d’adults i es disposarà d’un nou punt d’informació a la Rambla del Celler per donar la benvinguda als participants i als seus acompanyants.

A més, aquest any l’entrega de trofeus i medalles es farà el divendres posterior al Cros a dos quarts de set de la tarda a la Plaça Barcelona i s’estrenarà una nova empresa proveïdora dels xips.

Al marge dels habituals talls de trànsit, per a la celebració del Cros s’habilitaran grans aparcaments de bicicletes perquè tothom pugui accedir de forma còmode a l’esdeveniment esportiu i per fer la cursa més sostenible. A més, la regidora d’esports Gemma Aristoy va destacar a la presentació que es va fer dimarts que l’organització reduirà el repartiment d’ampolles de plàstic.

Publicitat


Vuit categories

4 de prebenjamins (800 m), 4 de benjamins (975 m), 4 d’alevins (1.200 m), 2 d’infantils (1.655 m), 1 d’Special Cros (470 m), 1 de cadets (1.970 m), 1 de juvenils (2.990 m) i 1 de popular (5.540 m).

La cursa, que està oberta a totes i tots els atletes que hagin nascut a partir del 2013, tindrà un únic model de cursa. Es tracta de la “Sortida llançada”, una modalitat en què els corredors i corredores surten en grups mixtes de 4 o 5 i en intervals de 3 a 4 segons. Aquesta modalitat, que és més segura per a les categories inferiors, ja s’ha provat amb èxit en edicions anteriors.
Participar a la categoria Popular tindrà un cost en format de donatiu de 3 euros, la resta de categories serà gratuïta. Tots els diners recaptats es destinaran a Gilgal Solidari, una entitat que treballa al barri de Sant Francesc – Monestir per a la integració, l’acompanyament social, l’acollida lingüística i el reforç escolar de la infància.

Inscripcions a l’OMET

Les inscripcions es poden fer fins al 5 de novembre a les 12h a través del web de l’OMET www.omet.santcugat.cat o entregant la butlleta de participació presencialment a les oficines de l’OMET a la zona esportiva de la Rambla del Celler de 10 a 13h o de 17 a 20h) i a les escoles de la ciutat.

Tota la informació pràctica es pot consultar a la guia que ha elaborat l’OMET i que està disponible al seu web www.omet.santcugat.cat on també es podran consultar els resultats de les curses i classificacions un cop acabada la prova.
El Cros compta per 11è any consecutiu amb el patrocini de l’Hospital General de Catalunya-Quirón Salud i amb la col·laboració de Fiat Olrait, Tèxtil Rosdan, Casa Ametller, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc i la Unió Ciclista Sant Cugat i el suport del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa i la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari