Site icon TV SantCugat.cat

El 13,5% dels santcugatencs han estat afectats per un ERTO

18/06/2020 – REDACCIÓ /

El 13,5% dels santcugatencs s’han vist afectats per un ERTO. Així ho revela
l’enquesta sobre percepció de la ciutadania entorn de la COVID-19 feta durant el mes de maig per l’Ajuntament a través de les xarxes socials a 915 persones. A més, el 7 % de les persones enquestades diuen que els hi han anul·lat treballs prèviament contractats i un 4,5% que no els hi ha renovat el contracte. El col·lectiu més afectat la pèrdua del lloc de treball és el de les persones entre 25 i 34 anys.

Més de la meitat dels enquestats reconeixen que els ingressos a la seva llar s’han reduït durant la crisi, mentre que a l’hora de valorar la seva situació econòmica, el 47% afirmen que s’ha mantingut igual i un 46% considera que ha empitjorat.

Publicitat

A més durant el confinament el 83,2 % s’ha quedat a casa durant la pandèmia de la COVID-19 i un 11,4 % sospita que ha tingut el virus.

Segons les dades de l’enquesta, la pandèmia preocupa molt a la població de Sant Cugat, amb un nivell de preocupació mitjà de 8 sobre 10. I entre els aspectes personals que més preocupen, destaca clarament l’economia (33,5 %), seguida de la salut (22,4 %).

També es constata que a la majoria dels enquestats els hi preocupen bastant o molt tant els efectes físics com emocionals del confinament, i que l’estat d’ànim predominant durant aquest període ha estat la incertesa, amb una valoració mitjana de 7 sobre 10, seguida per la tristesa (5,2 sobre 10).

La ciutadania aprova al govern municipal

Pel que fa a la gestió política, els santcugatencs han aprovat amb un 5,1 el govern de la ciutat durant la crisi de la COVID-19, mentre que suspèn la Generalitat amb un 4,9 i el govern de l’Estat amb un 3,8.

Publicitat

Per serveis de la ciutat, els més ben valorats durant aquesta crisi són els comerços d’alimentació (amb una nota de 8,3) i les farmàcies (8,2), seguits de les xarxes de voluntariats i suport, els centres d’assistència primària i els serveis socials, que treure una puntuació de 7 sobre 10, la més alta dels darrers 15 anys.

Membres del govern durant el ple municipal. Imatge: Arxiu

Exit mobile version