Eduard Jener, Premi extraordinari Sant Cugat 2018

24/03/2019 – REDACCIÓ /

El Premi extraordinari Sant Cugat a tota una trajectòria ha estat assignat enguany a Eduard Jener, un santcugatenc molt vinculat a la cultura local i inconfusible pel barret i la barba que porta.

eduard-jener
Eduard Jener, en una fotografia del 2010

Eduard Jener ha estat membre del Consell de Cultura i del Consell de Ciutat, entre d’altres, i és protagonista de la vinculació i participació ciutadana a través de la cultura. Ha col·laborat en gairebé tots els mitjans de comunicació de la ciutat i ha estat crític d’arts escèniques de la ciutat des de la creació del Teatre-Auditori.

Publicitat

Carmela Fortuny, la persona que ha designa el Premi Extraordinari de Sant Cugat com a alcaldessa que és, n’ha destacat “la seva implicació a la cultura de la ciutat a través dels òrgans de reflexió i participació ciutadana, sempre des del rigor, el respecte i la màxima entrega”.

Nascut a Barcelona el 1940, Eduard Jener i Estañol és resident a La Floresta des del 1965, on va participar en la primer a Junta de l’Associació de Veïns votada l’any 1976, just abans de la mort de Franco, com a vicepresident. Professionalment ha estat vinculat a empreses d’electrònica, làser industrial i perruqueries (dedicació especial al món de les arts escèniques) fins a la seva jubilació l’any 2005.

És col·laborador a Ràdio Sant Cugat des de la seva fundació i, després, a l’ens informatiu municipal Cugat.cat (actualment al programa “Molta comèdia”); col·laborador des de 1994 del setmanari “Els 4 Cantons”, després al “Diari de Sant Cugat” i del “Tot Sant Cugat” amb articles d’opinió i crítiques d’arts escèniques.

Publicitat

També ha escrit novel·la, “Els misteris de Sant Cugat”, publicada el 1996 en capítols setmanals a “Els quatre cantons”; “75 anys de la creu Roja Sant Cugat-Rubí”, conjuntament amb Joan Tortosa el 1998 i “Les mil i una nits (i algunes tardes)” en la celebració del 25è aniversari del Teatre-Auditori.

Ha estat cofundador de l’Associació “Amics de Pedra i Sang” (any 2002) i membre de la seva junta durant 10 anys. També ha estat conferenciant per a les Aules d’extensió universitària de la Gent gran de sant Cugat, l’associació Firart, el Teatre-Auditori, l’associació Amics de Pedra i Sang i Òmnium Cultural, entre d’altres.

És membre del Consell de Cultura de la ciutat des de la seva fundació, sots president del 2008 al 2016; membre del Consell de Ciutat des de 2010, sots president des del 2016; membre del Consell General de l’OAMCCSC (Organisme Autonòmon Municipal Centre Cultural Sant Cugat) des del 2008: membre del Consell Consultiu i Assessor de l’EPEL Cugat.cat des del 2014.

L’acte de lliurament dels Premis Sant Cugat tindrà lloc el diumenge 31 de març, a les 19:30 h, al Teatre-Auditori Sant Cugat. En una gala en què la cooperació serà la protagonista, hi participaran grups de la ciutat, entre ells els santcugatencs Brodas Bros. Les entrades són gratuïtes i es poden aconseguir a través del web www.tasantcugat.cat i l’Oficina de Turisme.

Feu un comentari