Detinguts els membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris amb violència i intimidació a Sant Cugat

(11/02/2022 – Redacció)   

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí van desactivar l’activitat criminal d’un grup de 5 joves amb gran mobilitat i especialitzat en robatoris amb violència i intimidació al carrer. El grup actuava, entre altres llocs, a Sant Cugat i a Rubí.

Publicitat

El 3 de gener els agents van detenir a un dels joves que formava part del grup i, el 8 de febrer, la Policia Nacional va detenir un altre dels joves a València arran d’una ordre de detenció que els mossos havien activat, ambdós han ingressat a presó. Un altre dels membres era menor d’edat i va ser denunciat. Es dona la circumstància que, un dels joves del grup ja era a presó per altres fets. Els investigadors han activat una ordre de crida i recerca pel cinquè membre.

La investigació va començar arran d’un increment de robatoris violents durant els mesos de desembre de 2021 i de gener d’enguany. Els delictes es cometien en grup i succeïen a la via pública de les localitats de Sant Cugat i de Rubí.

Els delictes eren coincidents en la forma de procedir, ja que en tots els casos els assaltants, que actuaven en grup i que arribaven a ser fins a cinc persones, ho feien de manera coordinada i utilitzaven una arma blanca per amenaçar les víctimes. A més, el grup acostumava a actuar en les rodalies de les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Als membres d’aquest grup se’ls relaciona amb quatre robatoris amb violència i intimidació

Publicitat

El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí que va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació continua oberta i s’està recercant al cinquè membre no detingut fins al moment.