Detingut a Sant Cugat un home per estafar més de 20.000 euros a una dona de 81 anys24/04/2019 – REDACCIÓ /

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí van detenir el 16 d’abril un home de 47 anys, original del Salvador i domicili a Sant Cugat, com a presumpte autor dels delictes de robatori amb força i estafa a una dona de 81 anys.

La investigació es va iniciar a principis del mes d’abril quan la víctima, una dona de 81 anys, va denunciar que havia patit extraccions al seu compte corrent per import de 20.400 euros.

Els agents van iniciar una sèrie de gestions per tal d’esbrinar qui podia haver estat l’autor d’aquests fets i de seguida van començar a sospitar d’un veí de la dona, el qual tenia les claus del seu pis des de feia més de 5 anys. L’home s’havia guanyat la confiança de la veïna i ella li havia proporcionat una còpia de les claus única i exclusivament per algun cas d’emergència i a requeriment de la dona, en cap cas per accedir lliurement.

Els investigadors van poder comprovar que els reintegraments els havia fet el detingut. L’autor accedia al domicili mentre la dona dormia, agafava la targeta bancària, realitzava el reintegrament fraudulent i tornava la targeta abans que la senyora se n’adonés. Es dona la circumstància que l’estafador coneixia el codi PIN de la targeta perquè en alguna ocasió havia acompanyat la senyora a realitzar alguna gestió bancària.

Publicitat

Amb totes aquestes dades comprovades els agents van detenir l’home el passat 16 d’abril al seu domicili.

El detingut, sense antecedents policials previs, va passar a disposició judicial l’endemà de la seva detenció davant el jutjat en funcions de guàrdia de Rubí, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars, entre d’altres, una prohibició d’apropar-se a la víctima.

Consells de seguretat dels Mossos d’Esquadra

En aquest sentit des del cos de Mossos d’Esquadra es recorden una sèrie de consells de seguretat a les nostres persones grans i també a familiars i cuidadors:

  • Controleu qui te accés al domicili i a les pertinences dels vostres familiars d’edat avançada
  • Que no obrin la porta a persones desconegudes
  • Si perden les claus, s’han de canviar els panys.
  • Recordeu-los que demanin sempre la identificació al personal de companyies d’aigua, llum, gas o telèfon.
  • Que no tinguin a casa gaires diners ni objectes de valor.

Deixa un comentari