Detenen cinc membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris que marcava les portes amb un fil de llana

05/03/2020 – REDACCIÓ / ACN /

El grup criminal va efectuar, com a mínim, divuit robatoris a diverses ciutats com Sant Cugat

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí han detingut cinc homes com a presumptes autors de fins a 18 robatoris amb força en domicilis, receptació i delicte de pertinença a grup criminal. El ‘modus operandi’ era sempre el mateix: els lladres col·locaven un fil de llana com a marcador a la porta del domicili i, un cop comprovat que ningú no entrava al pis, hi accedien amb el mètode ‘bumping’, que consisteix a forçar el pany sense causar-hi danys. La investigació, que es remunta el novembre de l’any passat, va començar quan es va detectar un increment de robatoris amb força a domicilis i es va centrar en un grup d’homes de nacionalitat georgiana establerts a Rubí. La investigació va confirmar que es tractava d’un grup criminal molt ben organitzat. Una part dels membres investigats es dedicaven a cometre els robatoris i els altres venien les joies sostretes a establiments de compravenda d’or i joies.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) es va afegir a les pesquises el febrer i va confirmar que era un grup criminal molt actiu. Els Mossos van constatar l’alta mobilitat dels investigats i la participació en, com a mínim, divuit robatoris a les localitats de Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Terrassa i Mataró.

Els Mossos van identificar dotze membres del grup criminal amb diferents graus de participació, ja sigui com a autors materials dels robatoris o com a autors de delicte per receptació.

La investigació va constatar que havien venut joies sostretes per un valor que superava els 20.000 euros 

Els Mossos van realitzar la setmana passada dues entrades i registres autoritzades pel Jutjat d’Instrucció 4 de Rubí a les localitats de Barcelona i Rubí, que van permetre detenir cinc membres d’aquest grup criminal, recuperar una gran quantitat d’objectes que els incriminaven en els robatoris i en la venda posterior i altres indicis que s’estan analitzant. 

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí, que va decretar ingrés a presó per tres dels detinguts i llibertat amb càrrecs pels altres dos. Els cinc detingut tenen entre 63 i 23 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Barcelona i Rubí.

Feu un comentari