Desnonament al carrer Oceà Glacial: El jutjat de Rubí desestima la querella per estafa processal i el Sindicat de Llogateres denuncia irregularitats

(27/01/2022 – Redacció)  

El jutjat d’Instrucció número 8 de Rubí ha desestimat la querella presentada per les veïnes del carrer Oceà Glacial 16 per estafa processal per un presumpte frau en la declaració de ruïna econòmica, l’únic supòsit per trencar l’actual contracte de renda antiga que tenen i, per tant, desnonar-les.

Les veïnes, amb el suport del Sindicat de Llogateres, van denunciar en el jutjat de Rubí que la propietat, el president del Golf Sant Cugat, José Miguel Torres Moliner, estava utilitzant una possible declaració de “ruïna econòmica” inexistent per desnonar-les. Segons el Sindicat “aquesta declaració la varen aconseguir falsejant i modificant la taxació de l’habitatge i els pressupostos aprovats en un conveni de rehabilitació signat amb l’Ajuntament de Sant Cugat“. A més el consistori s’havia presentat com a part afectada.

Publicitat

Ara la jutgessa, pocs dies abans del desnonament, ha donat la raó a Torres. Segons recull la sentència “les investigacions practicades en aquest procediment així com les proves documentals són suficients per arxivar la causa“. Per tant, el jutjat de Rubí considera factible que la declaració de ruïna econòmica presentada per la propietat quantifiqués les obres en 56.109,48 euros i taxés l’habitatge en 34.584,4 euros mentre que les veïnes asseguren que el consistori hauria pressupostat les obres en 15.719,35 euros i valorant l’habitatge en 205.739,13 euros.

Sentència del jutjat de Rubí

Segons ha explicat José Miguel Torres a través d’un correu electrònic “ells no han modificat res“, ja que l’habitatge val segons l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, Organisme 174.817,43 euros i terreny és el 83% del valor de l’immoble mentre que la construcció és el 17% del seu valor. D’aquesta manera es justifica que es taxés l’habitatge en 34.584,4 euros.

Publicitat

El Sindicat de Llogateres denuncia que Torres ha enviat la sentència als mitjans de comunicació dimecres a la tarda quan ni el seu advocat ni la procuradora encara avui dijous no l’havien rebut. A més lamenten que no s’hagi pres declaració al pèrit de l’ajuntament que va fer l’informe de “no ruïna econòmica” ni a les veïnes del carrer Oceà Glacial i que tan sols hagi pres declaració l’advocat de la propietat. També han confirmat a Televisió Sant Cugat que recorreran la sentència a l’Audiència de Barcelona.

L’orde de desnonament encara és vigent per la setmana que ve. Des del Sindicat també critiquen que sigui amb data oberta, una vulneració dels drets humans segons l’ONU i que tan sols s’aplica en casos d’extrema violència.