Desarticulen un grup de lladres en cinc habitatges de Sant Cugat

30/10/2019 – REDACCIÓ /

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal de cinc persones establert a Barcelona que havia robat en cinc habitatges a Sant Cugat i en dos a Tarragona. Es movien el territori i canviaven sovint de vehicle per no ser descoberts. Fracturaven portes o finestres amb eines com tornavisos o palanques i s’emportaven diners en efectiu, joies i dispositius electrònics.

Els Mossos els van interceptar el 22 d’octubre, després de cometre dos robatoris a Sant Cugat. La investigació va començar el 10 d’octubre, i entre aquests dues dates s’han pogut acreditar cinc robatoris al nostre municipi i dos a Tarragona.
Els detinguts són cinc homes entre 24 i 38 anys, de nacionalitat xilena i veïns de Barcelona. Durant la investigació, a càrrec del Jutjat d’instrucció número 2 de Rubí, els agents van identificar tots els integrants del grup i els van relacionar amb set robatoris.

Publicitat

El 22 d’octubre, els investigadors van organitzar un dispositiu i van detenir-los quan fugien després de cometre dos robatoris, un al carrer Verge de Montserrat i l’altre al carrer Saragossa de Sant Cugat. Al vehicle es van localitzar els objectes robats, inclòs un ordinador portàtil de gran valor.

L’endemà de la detenció, els investigadors van escorcollar una habitació d’un hostal del carrer de Cabanes de Barcelona i van trobar altres objectes robats, principalment joies, rellotges, dispositius electrònics i roba. També van localitzar diverses eines que podien ser usades per forçar pisos.

Van ingressar a presó després que el 25 d’octubre passessin a disposició judicial a Rubí.

Publicitat

Quin era el seu “modus operandi”?

Els membres del grup es traslladaven fins al lloc dels robatoris en vehicles que canviaven amb freqüència per evitar ser detectats. A més, prenien moltes mesures de protecció per assegurar-se que cap patrulla els estigués seguint. Tenien mobilitat territorial tot i que preferentment cometien els robatoris en localitats properes a Barcelona.

Acostumaven a actuar en zones residencials amb poca circulació de vehicles als matins o a primera hora de la tarda, franges horàries on és habitual que el pisos estiguin buits.

Primer trucaven a l’intèrfon per assegurar-se que l’habitatge estava buit. Buscaven una porta o finestra que tingués poques mesures de seguretat i la forçaven. Buscaven joies, diners o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre, com ara dispositius electrònics. Després fugien de manera discreta.

Feu un comentari