Consulta el decret d’alcaldia que ordena el desallotjament de la Xesca08/10/2019 – REDACCIÓ /

L’ajuntament ha difòs el decret d’alcaldia on hi consta l’informe del tècnic municipal que “considera necessari prevenir a aquesta administració que no es poden desenvolupar activitats ni tolerar l’ocupació de l’edifici, sobre el qual es va declarar risc imminent per la salut de les persones i la seguretat de les persones o les coses”.

El decret d’alcaldia adverteix als ocupants de l’edifici de l’avinguda cerdanyola que en cas de no desallotjar l’immoble en un termini de dos dies naturals, s’acordarà a l’execució del desallotjament preventiu ordenat, tancant els accessos i precintant les instal·lacions.

Les conclusions de l’informe tècnic contrasten amb el que assegura el col·lectiu de joves La Xesca. En un comunicat asseguren que al llarg d’aquests tres anys han garantit la seguretat de l’immoble.

A més, Anna Sala, del col·lectiu la Xesca, ha informat a TV Sant Cugat que des del primer moment que es va notificar que l’edifici tenia aluminosi van preguntar a diversos arquitectes col·legiats i que tots van confirmar que no hi havia cap perill. Els professionals van dir que els problemes estaven a l’edifici del costat.

Anna Sala ha assegurat que en els darrers anys el col·lectiu va treure objectes inflamables com fustes, sofàs o bombones i van començar a apuntalar part de l’edifici. Unes mesures que van aturar quan van rebre la primera ordre de desallotjament fa uns tres mesos. Des d’aquell moment l’estratègia es va centrar en mantenir el projecte més enllà d’aquest local.

La membre del col·lectiu La Xesca, Anna Sala, ha afirmat que quan arribi el desallotjament es buscaran altres locals buits que siguin propietat d’un banc perquè entenen que l’okupació és l’única via per mantenir el projecte, ja que l’ajuntament ha signat una ordre per accelerar el desallotjament de La Xesca abans d’explorar altres vies.

Però el govern de la ciutat assegura que és conscient de la manca d’espais per al jovent de la ciutat i entoma el compromís de cercar-ne alternatives.

La CUP ha emès també un comunicat per lamentar la pèrdua d’un espai autogestionat i per denunciar que la immobiliària és la promotora principal de la degradació d’aquest immoble.

El local ja tenia una ordre de desallotjament per al proper 26 de novembre i ara amb el decret d’alcaldia signat el procés es podria accelerar.

Consulta el decret d’alcaldia de l’ajuntament es notifica el desallotjament de La Xesca.

Deixa un comentari