Consternació per l’atropellament d’ahir als FGC12/02/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns l’estació de ferrocarrils de Sant Cugat va ser testimoni d’un suïcidi a les vies del tren. Un noi es va llençar de l’andana poc abans de les 16:00. L’incident va interrompre el servei de la via que habitualment va direcció Barcelona unes tres hores. Mentrestant , la xarxa bullia amb queixes per l’aturada del servei i els retards de la línia.

Segons ha pogut saber TV Sant Cugat la víctima va ser el venedor de l’ONCE de la Plaça Lluís Millet, conegut per molts com Tomàs “El Gitano”, un home molt popular a la ciutat. Una dada que encara agreuja més la tragèdia.

Camions de bombers a la plaça Lluís Millet per l’operatiu d’ahir

Un atropellament és un cas excepcional i sovint les autoritats actuen a contracorrent per poder restablir el servei. Des del 2012 FGC compta amb un protocol (PDF) per millorar la col·laboració entre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Departament d’Interior i la pròpia entitat per minimitzar l’impacte derivat dels atropellaments. Gràcies a aquest conveni l’aixecament de cadàver es pot fer més ràpid i el servei es pot restablir abans.

L’objectiu d’aquest protocol és evitar les queixes dels usuaris per l’alteració del servei com les que es van produir ahir principalment a la xarxa social Twitter.

Publicitat


L’atropellament que es va produir ahir a la línia del Vallès dels FGC és el primer de l’any en aquesta xarxa.

Segons les últimes dades que es coneixen sobre els atropellaments al transport públic en un estudi difós per la Cadena Ser, l’any 2016 Renfe va registrar 51 atropellaments voluntaris,  el metro, 19 i els FGC, 7.

A Catalunya, el suïcidi és ja la principal causa de mort entre els joves menors de 30 anys, per davant dels accidents de trànsit. Segons els experts, la millor prevenció  és que deixi de ser un tabú. Demanen que se’n parli més i que hi hagi més implicació de la societat per prevenir el risc de suïcidi.

Deixa un comentari