Coneixes el nou equip de petanca femení de Sant Cugat?

13/03/2019 – REDACCIÓ /

Aquesta temporada el Club Sant Cugat Atlètic de Sant Cugat ha estrenat equip femení.  Ho va proposar l’actual tresorera de l’entitat, Flora Santiso, a la Junta Directiva fa un any, però va ser impossible per falta de dones. Aquest any un grup de noies es va dirigir al club per ajudar a tirar endavant l’equip femení del l’associació.

petanca-equip-femeni-santcugat-destacada
Membres de l’equip femení de petanca del Sant Cugat Atlètic

L’actual equip femení el formen ara sis sòcies del club i sis més que venen de Sabadell i de Terrassa. En tota, dotze de dones que competeixen per consolidar-se en la categoria i per passar-ho bé practicant l’esport que els agrada. Per a Santiso, és una bona manera de “fer amics i de fer pinya”.

Publicitat

La competició de petanca es disputa a l’hivern de setembre a febrer i a l’estiu de març a juliol. Quan arriba el bon temps, entrenen dimarts i dijous i els caps de setmana competeixen.

Santiso es queixa de les actuals instal·lacions

Les dones de l’equip femení estan molt contentes d’haver format un equip però, segons han comunicat a TV Sant Cugat, tenen una queixa a l’ajuntament. Els agradaria comptar amb més pressupost per arranjar una zona propera a la pista amb condicions d’higiene deficients.

Voldrien tenir més diners per poder ampliar les instal·lacions, ja que amb els 18 homes que té l’entitat i les 14 dones no hi caben a l’actual equipament.

Publicitat

El Club de Petanca Atlètic de Sant Cugat es va consolidant com a entitat

Tot i que fa força temps que podem veure gent jugant a petanca a les pistes del parc de La Pollancreda, només fa quatre anys que el Club Sant Cugat Atlètic de Sant Cugat funciona com a tal.

De moment, l’objectiu de l’entitat és mirar de pujar l’equip masculí a la tercera divisió i consolidar el femení, creat aquesta temporada.

A Catalunya i a l’Estat espanyol la petanca és un esport associat a les persones jubilades, però en d’altres països n’hi ha equips professionals. França és un dels països on la petanca està més reconeguda. Els jugadors cobren diners per competir. Yolanda Matarranz és l’única espanyola que cobra per jugar a petanca i ho fa en un equip francés.

Pots veure en el següent vídeo l’especial que ha preparat TV Sant Cugat sobre el nou equip femení del Club Petanca Sant Cugat Atlètic.

Feu un comentari