Comencen les obres per restaurar la muralla de llevant del Monestir de Sant Cugat24/10/2021 – Redacció

Aquesta setmana han començat les obres per restaurar el vessant de llevant de la muralla que envolta el Monestir de Sant Cugat. Els treballs permetran rehabilitar les tres torres i els trams de la paret que es troben malmesos, a la vegada que també s’actuarà en la torre hexagonal, que es convertirà en mirador amb accés a través de visites guiades.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura, en la visita a les obres

En els propers mesos també començaran cinc noves actuacions de restauració per recuperar i posar en valor el conjunt monumental del Monestir, i es faran sondeigs arqueològics per plantejar futures actuacions, l’adequació de l’entorn immediat i la retirada de la vegetació que compromet la conservació de la muralla per estar-hi en contacte. L’actuació en global arriba als 1,3 MEUR.

El Monestir de Sant Cugat, de propietat municipal, compta amb una comissió gestora que impulsa i fa el seguiment de les actuacions. Presidida per la tinent d’alcaldia de Cultura, hi participen la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, així com la Parròquia de Sant Pere d’Octavià, el comissionat del monestir, representants d’altres sectors implicats i especialistes, i tècnics municipals.

Tancament de part del recinte exterior del Monestir

Aquest conjunt d’actuacions es concentren majoritàriament a la zona est del recinte del Monestir, entre el front format per la capçalera de l’Església – Claustre i les muralles de llevant.

Publicitat


L’execució d’aquests treballs implicarà el tancament d’aquest sector per tal de garantir la correcta gestió de les obres i la seguretat dels ciutadans. Aquest tancament s’anirà implementant a mesura que s’iniciïn cada una de les obres i es faci la seva implantació. S’indicaran les afectacions concretes i la seva durada, així com solucions alternatives de pas.

.

.
.