Comencen els estudis de prospecció per rehabilitar el Pont de Can Vernet

(17/08/2023 – Redacció)   

Aquest estiu s’estan duent a terme els estudis de prospecció per rehabilitar el Pont de Can Vernet. Es tracta d’un conjunt d’obres d’execució que inclouen un conjunt d’estudis de prospecció, exploració física, constructiva, material i recerca arqueològica, per assolir el coneixement profund i exhaustiu d’aquesta infraestructura històrica i, a l’hora, poder realitzar  la passera d’acer que ha de permetre la mobilitat de vianants i bicicletes en aquesta zona.

Publicitat

Aquests treballs previs, amb un pressupost proper als 50.000€, són necessaris per a la redacció, en curs, del Projecte executiu de restauració del Pont-Aqüeducte de Can Vernet. L’objectiu dels treballs és arranjar els problemes estructurals d’aquest pont, construït al segle IV i que originalment era un aqüeducte per abastar d’aigua el Monestir de Sant Cugat. Cal recordar que aquesta edificació és un bé cultural d’interès nacional.

El Pont de Can Vernet es troba tancat des de maig del 2021, fa gairebé dos anys, i els veïns de la zona havien reclamat en múltiples ocasions  una solució “immediata i adequada” per a comunicar els barris de Sant Domènec i Coll Favà.

Publicitat