Com s’han repartit els càrrecs en el govern?

05/07/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dijous a la tarda es va celebrar el ple municipal extraordinari de juliol on l’equip de govern ha donat compte del nou cartipàs municipal i ha aprovat el règim de retribucions. També s’han donat a conèixer els noms de l’equip eventual, també coneguts col·loquialment com a “càrrecs de confiança”.

En una sala de plens amb una iluminació mínima, com a protesta pel malbaratament energètic, es va informar als diferents regidors del nomenament del nou equip polític, que té sis tinències d’alcaldia, dues per cada un dels grups municipals que donen suport al govern, ERC-MES, PSC i la CUP-Amunt.

Publicitat

També es van aprovar les aportacions econòmiques a l’equip de govern i als portaveus dels grups municipals a l’oposició. Una xifra que continua superant els 600.000 euros i que suposa un increment de gairebé el 5% respecte el mandat anterior.

El nou executiu, que encapçala l’alcaldessa Mireia Ingla, defensa, però, que hi ha hagut una baixada de sous del nou govern i que l’increment es deu a què abans el govern estava format per 10 regidors i l’actual està constituït per 13 regidors.

El tema de les retribucions econòmiques va ser el més discutit per part de l’oposició.

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian va criticar que, tot i que hi ha un estalvi de sous, els ciutadans de Sant Cugat no percebran la baixada perquè hi ha més càrrecs a l’equip de govern. També va anunciar que els regidors de Ciutadans seguiran cobrant a base de dietes perquè consideren que “qui ve a treballar cobra i qui no ve no cobra”. Va mostrar, a més, el seu rebuig que hi hagi 6 tinències d’alcaldia i va qualificar l’organigrama com a “caòtic”.

Pel que què fa a Junts per Sant Cugat, la regidora Carmela Fortuny va mostrar també el rebuig del seu grup municipal del nou cartipàs. Tot i defensar que una ciutat de 90.000 habitants necessita els càrrecs polítics i de gestió que calgui, va criticar que desitja que l’alcaldessa tingui una dedicació plena, ja que considera que “la ciutat es mereix una alcaldessa les 24 hores del dia. S’ho mereix i ho necessita”. També va rebutjar l’estalvi de sous que defensa l’equip de govern, ja que, segons els càlculs del partit, el còmput global de la despesa s’eleva un 19%. Per últim, va fer constar que el seu grup polític no hi veu per enlloc “la voluntat política de generar activitat econòmica a la nostra ciutat” ni la defensa del comerç local o la defensa del Monestir.

A banda de les retribucions econòmiques, es van a donar a conèixer els nomenaments de personal eventual, els càrrecs de confiança del nou govern.

Víctor Puntas com a cap de gabinet; Arés Tubau, com a cap de secretaria; Sílvia González com a cap de premsa i comunicació; Ferran Villaseñor, com a coordinador general; Mikel Vilalta, com a adjunt al cap de gabinet; Jordi Colomer com a assessor en bon govern i transparència.

Encara hi ha algunes places que encara no s’han cobert –com per exemple els assessors de Presidència i de Cohesió Territorial- ja que l’equip de govern està buscant les persones més idònies.

En el ple també es va decidir ajornar el ple ordinari del mes de juliol al dilluns 22 de juliol.

Després del ple, la CUP va informar que els seus regidors retornaran part dels diners per complir el topall marcat pel codi ètic.

Amb l’aprovació del cartipàs per part del ple, el nou govern de la legislatura 2019-2023 comença a caminar.

CARTIPÀS MUNICIPAL-actualitzat

Feu un comentari